• 22.03.2017
  • |
  • 23:14

BØR BLOGGERE FÅ SKYLDEN FOR KROPPSPRESSET?


Som blogger og offentlig person har man et ansvar. Det synes i alle fall jeg. Et ansvar om å være bevisst på det man legger ut, eksponerer og oppfordrer andre til. Et ansvar ovenfor unge jenter vi VET leser ting gjennom litt andre øyne med litt mindre erfaring. Jenter som fortsatt ikke helt vet hvor de skal lande, som tviler på seg selv og som søker godkjennelse fra sine forbilder.

Det er lett å glemme dette ansvaret. Jeg kan også glemme det innimellom. Når man sitter og skriver i eget selskap tenker man ikke over de mange tusen som leser det du skriver. Som leser det enten fordi de elsker det og vil gjøre det samme selv, eller fordi de synes det er interessant på en eller annen måte. Men det leses. Dette ''ansvaret'' vi har fått skal ikke være et hinder for å ytre det man vil, men her mener jeg at man må velge klokt. Jeg VET folk påvirkes enten de vil det eller ikke i underbevisstheten, og vi trenger IKKE å påvirkes mer i negativ retning enn vi allerede gjør. For én dag kommer det til å spise oss opp totalt. Bloggere og mennesker på sosiale medier får ofte skylden for det enorme prestasjon- og kroppspresset vi står ovenfor den dag i dag, og på en måte kan jeg forstå det. Samtidig som det er veldig enkelt å dytte skylden over på andre, når vi har like mye ansvar selv som hvert enkelt menneske. Jeg kunne også spart meg for alle ''picture-perfect'' bildene på min Instagram, men innimellom søker jeg også godkjennelse. Fra meg selv. For min del påvirkes jeg mer av de i min vennekrets og nærliggende enn dødskule Instagramprofiler jeg søker inspirasjon fra. Inspirasjon når det kommer til klær, sminke, hår og vibe. Ingenting mer. Jeg er såppas sikker på meg selv at et lettkledd bilde på Instagram av it-bodyen såvidt streifer tankene mine to ganger. Alt handler om vinkler, lys og redigering dere. Så er det EN ting man ikke skal måle seg mot er det picture-perfect-shit på sosiale medier. Men det vet dere jo.

MEN jeg må få benytte muligheten til å si at som blogger og offentlig person MÅ du ta ansvar for det du legger ut og om det kan påvirke negativt. Jeg synes det blir feil at ''toppbloggere ikke kan legge seg under kniven fordi man påvirker unge jenter'' selv om jeg aldri kommer til å gjøre det selv. Jeg har alltid ment at folk skal få gjøre det de vil. Men om du velger å fylle både pupper, rumpe, lepper og alt som fylles kan (it's not even nice?) så gjør du dette for din egen, personlige del - IKKE for å legge ut tonnevis av bilder på sosiale kanaler hvor dette er i fokus all the fucking time. For DET påvirker. Og det er med på å normalisere det unormale. Det SKAL ikke være mer normalt å ha fikset på eget utseende enn å være fin som man er naturlig, men det punktet har vi faen meg kommet til i 2017. Misforstå meg rett - alle har rett til å legge ut bilder av kroppen sin og være stolt av det, men i en sunn dose? Jeg blir så innmari oppgitt, frustert og sint når jeg ser ''forbilder'' med tusenvis av følgere gjøre nettopp dette når de VET usikre, gjerne unge, jenter som ligger på vippen mellom skal/skal ikke leser dette og gjør seg opp en mening deretter. For det ligger alltid i underbevisstheten, og om ''hun har gjort det'' - why can't I? Jeg synes vi skal bruke stemmen vår til å løfte andre opp, og være like human som alle andre oppi alle fjollebildene. Vise det sårbare og uperfekte. Vise oss selv som vi er, på en sunn måte. Være stolte over den vi er, uansett størrelse, stil og kategori. Men å legge skylden på én bestemt gruppe? Nope. Kroppspresset kan vi ikke gi noen andre enn oss selv, som enkeltmennesker, skylden for. It's all in YOUR head.
Ah.. hvor skal jeg egentlig med dette. Kjære flotte, fine dere. Ikke tro på alt dere ser på sosiale medier. Ikke tro at det finnes ETT fasitsvar på den såkalte ''drømmekroppen''. Drømmekroppen er en kropp som fungerer og som DU trives i og elsker. Ha litt tro på dere selv jenter, og vær sikker på den dere er!! Ikke kast bort de beste årene i livet deres på å være usikker, misfornøyd og strevende etter det ''perfekte''. Og værsåsnill, ikke fiks på utseendet deres for å matche resten av plastic-fantastic-verden.. Titsa kommer til å henge om noen år uansett, si! Sett ting litt i perspektiv, og LEV på best mulig måte uten å henge dere opp i det uviktige ♥ Værsåsnill, la oss brenne kroppspresset for godt i 2017. For fyfaen så lei jeg er av å snakke om det.

#BYEfelicia

CamiMH

22.03.2017 kl.23:26

Det synes jeg ikke:) Det er kanskje mest blader og slike ting. Ihvertfall synes jeg det.

Hege Kristin

22.03.2017 kl.23:32

helt enig! bra skrevet <3

A random guy

22.03.2017 kl.23:32

True words Erica, nothing more to say. Keep it up like this, its the best :)

Pernilla

22.03.2017 kl.23:33

Så utrolig bra skrevet!

22.03.2017 kl.23:46

DU ER BARE GOD DU, takk!!

22.03.2017 kl.23:48

enig

22.03.2017 kl.23:54

Synes instagram er det verste.. der kommer det opp såkalte goals bilder hele tiden, er ikke rart man blir usikker på seg selv! Du er fantastisk! fortsett å bruke stemmen du har til å snakke litt vett i unge jenter og gutter. Det finnes mye viktigere ting enn hvordan man ser ut.

erica mohn kvam

23.03.2017 kl.00:07

Anonym: <3

Jeffrey

23.03.2017 kl.00:05

Very wise words!

Ida

23.03.2017 kl.00:42

Så enig med deg! :) elsker innleggene dine for tiden.

Lisa

23.03.2017 kl.00:56

preach!! Det finnes da viktigere ting her i verden enn kropp og utseende.

Maria

23.03.2017 kl.01:09

Alle postene dine er så ekte , lite tilgjorte og motiverende.

I mine øyne fronter du balanserte meninger og sider av livet som alle kan relatere seg til på en eller annen måte.

This is how a good blog is supposed to be!

You go girl!

Jeg er evig fan av bloggen din ihvertfall:)

Stine Fjeldsrud Karlsen

23.03.2017 kl.02:20

AMEN!

23.03.2017 kl.09:07

Fantastisk å se at en toppblogger innser dette, og ikke bare fraskriver seg alt ansvar! Stå på!!! :) :)

23.03.2017 kl.11:10

<3<3<3

Andrea Edvardsen

23.03.2017 kl.15:16

Hei jeg vil bare si at jeg elsker deg Erica!!!!!!!!

23.03.2017 kl.16:16

Sagt det før, og jeg sier det igjen.. AMEN! jeg bøyer meg i støvet. Dette er 110% sant

me

23.03.2017 kl.17:03

du er en va de flinke, som fortjener plassen sin på topplisten!

23.03.2017 kl.20:02

Satt å tenkt på derre ikke leng sia, for eksempel kardashian klanen som både driv me photoshop og diverse operasjoner osv som legger ut bilder på instagram og folk skriver "goooals" men det er jo faen meg ikke ekte engang, hvis man ser nøye kan man se hvor dt er photoshoppet osv. Er så jævli når de til og med nekter for slikt.

23.03.2017 kl.20:34

Jeg er mer lei av snakket om kroppspresset enn av kroppspresset selv.

Personlig påvirkes jeg ikke i nevneverdig grad av perfekte fasader på Internett, og i alle fall ikke av åpenbart opererte bloggere, men av folk i virkeligheten.

Smilet til venninna mi, som er større enn mitt. Det enkle antrekket på gata som akkurat DEN personen rocket. Ansiktet til den nydelige gutten jeg møtte på vorset - men som likte venninna mi bedre enn meg.

Det er sånne ting som får meg til å stille spørsmål ved meg selv. Alt fra "bør jeg legge om hele stilen min?" til "skulle jeg egentlig vært gutt?"

Nå jobber jeg iherdig med å ikke la meg påvirke, men dessverre blir jeg påvirket av alt og alle. Det er jo ikke så rart, når alt man ser er alle andre, og ikke seg selv.

erica mohn kvam

23.03.2017 kl.20:42

Anonym: WORD SISSY

23.03.2017 kl.20:59

Har vært mer kroppspress fra skjønnhets blader /reklame damene på tvn osv som jeg kan huske var tidligere ,men nå får de fleste mer kropps press fra bloggere og instagram brukere osv

Ingen burde få skylda ,men mange unge er sårbare og vet at foreldre burde snakke med dem men dte hjelpe ikke

Og det trist at dei jentene som har operert seg masse som blir sett på som penest og sett opp til ,måten folk snakke om dem så høres det ut som dei er født med "perfekt " utseende men det stemme ikke og man kan vel ikke si til dei som vil se ut som sophie og kylie at det bare er til å operere seg så får du også finere utseende

Martine

23.03.2017 kl.23:24

Herregud Erica, dette var SÅ bra. Dette tror jeg er det beste innlegget jeg har lest i bloggnorge siden 2015 eller noe for HOLY så bra. Du har et så sunt og godt synspunt på dette, du fremhever viktigheten av at bloggere tar ansvar, mens du på samme tid påpeker at resten av samfunnet ikke kan legge skylden på bloggerne heller. Utrolig bra, takk for dette innlegget! Jeg må faktisk dele det på facebook.

erica mohn kvam

23.03.2017 kl.23:27

Martine: U SO CUTE!!!

24.03.2017 kl.01:14

"Men om du velger å fylle både pupper, rumpe, lepper og alt som fylles kan (it's not even nice?)"

Er helt enig i det du sier, men å komme med den der "/it's not even nice?)" kunne du virkelig spart deg for. Alle er forskjellige, alle har forskjellige behov, alle har ting som man kanskje ikke er helt fornøyd med som gjør at man kanskje føler det behovet for å fikse på ved hjelp av kosmetisk kirurgi. Om du syns det er pent eller ikke kan du egentlig holde for deg selv. Ødela egentlig hele innlegget ditt å ikke minst sykt provoserende å lese.

H

24.03.2017 kl.23:42

YES GIRL, du har skjønt det!!

Ida Øverland

27.03.2017 kl.14:29

veldig fint og voksent drøftet! liker å se hvordan du ser det fra begge sider. jeg tror sosiale medier itself har mye av skylden, og så har vi jenter jo en tendens til å oppsøke ting som skaper kroppspress også tror jeg! så jeg tenker egentlig hele samfunnet har skylden, men ingenting er så klart noe bedre enn annet, om du skjønner.

Martine

28.03.2017 kl.02:00

Guuurl, du er fantastisk på alle måter! Takk for dette innlegget <3

Siri

29.03.2017 kl.19:07

word! Elsker bloggen din!!
Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017
Designet er laget av Silje Lien
hits