• 26.02.2017
  • |
  • 18:01

Å FLYTTE HJEMMEFRA


Nå begynner det jo å bli en god stund siden jeg flyttet hjemmefra, men jeg får fortsatt massevis av mails og kommentarer fra dere med ønske om at jeg skal skrive litt mer om dette ettersom det er aktuelt for mange av dere :-) Mange bloggere har jo skrevet ganske like innlegg fra før, men jeg føler likevel at dere ønsker å høre det fra MEG ettersom dere leser MIN blogg - derfor lager jeg et innlegg basert på personlige erfaringer ♥ Noen korte pro's and con's ved å forlate redet, rett og slett!

Processed with VSCO with a5 preset

CON'S

× DET ER DYRT! Det er ingen tvil om at å flytte ut koster penger! Derfor er en stabil økonomi definitivt noe man vil ha på plass før man flytter ut. Jeg synes litt av poenget med å flytte ut er at man betaler ting SELV. Det er den eneste måten man lærer seg å bli 100% selvstendig på. Jeg dømmer ikke mennesker som bor alene hvor foreldrene betaler alt - her er det mange ulike faktorer som kan ha påvirkning. Men i mine øyne er det gull verdt om man klarer å håndtere sin egen økonomi selv. Hver måned trekkes det penger til lån/leie, mat, strøm, internett og masse pissregninger man ikke visste fantes engang. Så her gjelder det å ha tunga rett i munnen og holde tritt med utgiftene :-) 

× MIDDAGEN FIKSER IKKE SEG SELV! Å komme hjem til ferdig dekt bord og servert middag var noe jeg definitivt tok for gitt hjemme, og det er ingen selvfølge når man har flyttet ut. Det er lite middagslaging her i heimen for å si det sånn haha, det blir raskt frokost/lunsj-måltider døgnet rundt. Kjøleskapet er dog. bare bestående av smør, egg og pepsi max - så det er jo kanskje en plass å starte haha...× JA, DU MÅ VASKE SELV! Å rydde rommet og støvsuge var easy peasy når jeg bodde hjemme. Jeg dro derimot ikke frem moppen og vaskebøtta ukentlig hjemme, og JA det er kjipt å sitte på alle fire og vaske badegulvets krinker og kroker :-( Luksusproblem deluxe, men det sitter faktisk langt inne å dra den moppen over gulvet i ny og né. Dessuten er det svindyrt med sånne engangsmopper og alt av vaskegreier!! Husmorspoengene har faktisk landet i minuskategorien etter dette avsnittet hører jeg. She can't cook OR clean. Like damn.  

× DU MISTER TROEN PÅ EGEN IQ! Hahaha vettu jeg føler meg SÅ hjelpesløs når tekniske ting streiker. For et par uker siden skrudde de av og på strømmen i bygget, og da koblet stekeovnen min seg ut. Jeg har enda ikke fått den til å fungere, så nå står det bare STOP på ovnskjermen. Hamrer litt på knappene hver morgen i håp om at noe skal løsne, men NEI. Samme med sikringsskapet. Damn, det er avanserte greier. Når det kommer til slike hus-tekniske-greier savner jeg papsens tekno-hands som fikser alt på flekken altså! Jeg har jo skjønt for lenge siden at jeg ikke har noen super-brain men FY så talentløs jeg føler meg når jeg knoter med slike ting. 

Processed with VSCO with a5 preset
 

× DET KAN VÆRE ENSOMT TIL TIDER! Nå er jeg så ekstremt heldig at jeg så og si trives bedre i mitt eget selskap enn andres (til en viss grad haha) så jeg har faktisk ALDRI følt meg alene eller ensom i leiligheten når jeg ikke har hatt besøk. Jeg har jo ofte venner over og elsker å ha mulighet til det, men mesteparten av døgnet er man jo alene. For noen kan det være vanskelig å ikke ha mulighet til alltid å ha noen rundt seg, og noen mennesker er jo mer avhengig av å være i andres selskap enn andre. Sånn er vi mennesker forskjellige! Man må uansett være forberedt på at man er mye alene hjemme, med mindre man f.eks bor i kollektiv. Iz you up for it? I know I am.


 

× HUSREDD? Jeg er faktisk ekstremt husredd, og var SÅ redd om jeg satt alene i stua en kveld når jeg bodde hjemme med vinduene bak ryggen, og familien for eksempel var på hytta. Jeg har bare hatt ett husredd-tilfelle her i leiligheten, og føler meg heldigvis alltid supertrygg ellers. Jeg mistet det smålig altså når en mann sprang inn i leilighetskomplekset og røsket i inngangsdøra mi (låst heldigvis) før vedkomne sprang ut igjen, noe så shady???? Jeg hører nemlig veldig godt fra stua når hoveddøra til bygget åpnes og noen løper i trappene. Jeg har derfor ALLTID døra låst hehhe. Men ja, er man superhusredd og lettskremt kan man møte på en utfordring her og der!

PRO'S

♥ FRIHETEN!! Ah, friheten gruser ALLE con's-ene i en smekk. Det er så ubeskrivelig deilig å kunne gjøre akkurat hva man vil, når man vil, uten at noen skal kommentere det. Om jeg vil ta en løpetur halv 2 på natta så gjør jeg det (helt til jeg ble vettskremt av alle stakkars, uskyldige hjemløse som plutselig ble så skumle) eller om jeg vil komme hjem fra nachpiel halv sju så gjør jeg det. Ikke at jeg IKKE kunne gjøre ting som dette når jeg bodde hjemme, men da må man likevel være forberedt på noen spørsmål rundt dette dagen etter. Noe man ikke orker haha... U know the feeling.


 

♥ MIN LEILIGHET, MINE REGLER! Jeg kan fylle kjøleskapet og skuffene med akkurat det jeg vil - noe jeg utnytter ved å la 8 svære pepsiflasker og tonnevis av pepsiburker oppta all plass i kjøleskapet. Jeg kan innrede som jeg vil, jeg kan høre på så høy musikk jeg vil (fortsatt ingen naboklager #win) og se på hvilken tv-kanal jeg vil. Jeg kan også slenge ting hvor jeg vil uten at noen skal kommentere at jeg må rydde. My apartment, my rules! 


 

♥ ALLTID EN PLASS Å HENGE! Jeg elsker å invitere mennesker jeg er glad i hjem til meg for å bare kooose og lage god mat. Se film, spille spill og drikke vin. Å ha mulighet til å invitere venninnegjengen hjem til deg til alle døgnets tider hvor dere kan sitte i sofaen og ikke i senga på pikerommet er gull verdt. Da har man også en plass å ha vors og nach YAH! Ikke at jeg noen gang har invitert til nå storslagent nachpiel her i criben. Finnes det morsomme nachpiel liksom (yes unfortunately) ♥ BEDRE FORHOLD TIL FAMILIE? Når jeg bodde hjemme gikk jeg jo alltid rundt mamma, pappa, Sandra og Felix og jeg ble irritert for hver minste småting. Nå som jeg bor alene velger man på en måte selv når man skal møtes, og da blir de gangene jeg er hjemme på middag eller spiser lunsj ute ekstra koselige!! Jeg setter mye større pris på de små øyeblikkene som akkurat det, og synes derfor det er superhyggelig å komme hjem på pizza en fredagskveld eller invitere kidsa på filmkveld. Man kjenner også på savnet innimellom og dermed også hvor glad man er i familien sin ♥ 

Processed with VSCO with a5 preset
 

♥ A PEACEFUL HANGOVER. Haha at dette i det hele tatt er et punkt :-( Men åh, det er deilig å sløve i senga dagen derpå til langt utpå dagen for så å spise en sørlandschips til frokost på sofaen uten irriterende spørsmål om hvordan formen er og hvordan gårsdagen var. Leave me and my headache alone!! Når man bor alene kan man pleie bakisen akkurat slik man selv ønsker uten at noen skal kommentere hvor seint man kom, eller ikke, kom hjem eller hvor usunn den sørlandschipsen er. Jeg har også hatt mine uheldige dagen derpå-dager og da er det deilig å være ALL BY MYSELF :-) 

Processed with VSCO with a5 preset
 

♥ MAN VOKSER OG UTVIKLER SEG SELV! Jeg føler faktisk at jeg har vokst en god del (i alle retninger si HE HE) på å flytte ut. Jeg føler meg selvstendig og blir stolt av meg selv når jeg får ting til å gå rundt på egen hånd. Jeg betaler regninger, lån, mat, klær og utgifter fra egen lomme, jeg leser kjedelige brev fra Skatteetaten og banken, jeg får vekk de verste flekkene fra klærne mine (bortsett fra svimerket på dyna mi jeg slengte over ovnen her forleden hvor jeg HANDS DOWN trodde noen hadde bæsjet på den i et par korte, sinnsvake sekunder at first). Jeg skriver ned datoer til styremøter i borettslaget (til tross for at jeg aldri har deltatt), vasker badet, lager en god middag en sjelden gang, tar regnskapet for enkeltmannsforetaket mitt, vasker kjøleskap og får ting gjort på en måte jeg ikke har gjort før. Nå er alt MITT ansvar og det gir en så deilig mestringsfølelse når man får alt til å gå rundt på egen hånd! Røyskatten is growing UP! 


 

Så... til alle som tenker på å flytte ut og som har mulighet - DO IT! Jeg har ikke angret et eneste sekund og nyter hvert øyeblikk av det. Om du kjøper, leier alene eller i kollektiv - DO IT. Du kommer mest sannsynlig til å vokse masse på det, og forhåpentligvis elske det. Og du? Skulle det gå til helvette er det alltids en vei ut igjen :-) Jeg vet at døren hjemme alltid er åpen, og skulle det skje noe har jeg alltids noe å støtte meg på. Alle er ikke så heldige, så dette er noe jeg verdisetter høyt. LYKKE TIL DERE ♥ 

Thoughts?

26.02.2017 kl.18:18

Tips til raske, gode og ikke minst sunne middager: Fisk, wok, pasta, kyllingrett, gryter osv. Er ikke så vansklig. Er bare å slenge litt proteiner i en stekepanne eller ovn, samt grønnsaker og evt. pasta i en annen. Ta litt krydder og saus på, også er du ferdig:)

erica mohn kvam

26.02.2017 kl.18:28

Anonym: yesss:)

ida

26.02.2017 kl.18:27

fint innlegg! hvor er den stripete skjorta/blusen fra?

erica mohn kvam

26.02.2017 kl.18:28

ida: iro

26.02.2017 kl.18:36

råbra innlegg! kan du lage apartment tour?

26.02.2017 kl.18:52

Hvor er dongeriskjørtet fra?

erica mohn kvam

26.02.2017 kl.20:58

Anonym: topshop

egliotte

26.02.2017 kl.19:16

ok but for real tho thank you for existing, i love you soooo damn much and im literally stalking u from 2013 and with each day i just love u more and more. you're my total idol and inspiration. when im thinking about u i just want to cry and smile because girl, you're so nice and you make me happy. sadly i can't understand half of the things you say because google translator is terrible haha

26.02.2017 kl.19:17

Når kommer apartment tour

Hege Kristin

26.02.2017 kl.19:37

fint innlegg <3

Ine

26.02.2017 kl.19:50

Hei! Lurte litt på hvilken størrelse du har i den sorte buksen fra Holzweiler som er på forrige innlegg?:)<3

erica mohn kvam

26.02.2017 kl.20:57

Ine: Small :-)

Ellen

26.02.2017 kl.21:03

Har du kjøpt eller hyrt/leiet din leilighet? Sorry för blandad svensk/norsk

erica mohn kvam

26.02.2017 kl.21:24

Ellen: kjøpt :)

CamiMH

27.02.2017 kl.02:05

Supert innlegg.

Håper du fortsetter med slike innlegg også. :)

Lissi

27.02.2017 kl.11:33

Hah! Jeg e god på kjøkkenet ;) kan lage meg middag og elsker restemat. Gleder meg te å flytte te Oslo, og som student. Og jeg velger å leie først. Har jo råd å kjøpe leilighet, men tør ikke når studentinntekten e usikker. Egentlig lurt å kjøpe, for da får jeg stipend og. Blææh. Men jeg vil ikke kjøpe, da det er så svindyrt i Oslo. Vil heller kjøpe min drømmeleilighet hjemme senere :-) når eg leser dette innlegget, gleder eg meg mer og mer! 😁🙏🏻🙏🏻

Ellen

27.02.2017 kl.21:02

Hei.

Bra innlegg.

Men er uenig i det punktet om stabil økonomi. De fleste som flytter ut hjemmefra begynner å studere, og da får man (om man vil/trenger) studielån + stipend. Vet ikke om det inngår i "stabil økonomi". Altså jeg føler ikke jeg har "stabil økonomi" som student, men klarer meg helt fint. Ville jo aldri jobbet i mange år før jeg begynte å studere for å sikre en "stabil økonomi" til studietiden. Håper du skjønner poenget mitt.

Ha en fin dag!
Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017
Designet er laget av Silje Lien
hits