• 12.04.2016
  • |
  • 23:31

?20ÅRSANGST?


Haha, er det egentlig innafor og halv-grue seg til man fyller 20??? Jeg føler at man er så ''ung og dum'' når man fortsatt er 19 og tenåring, og noe helt annet er forventet av deg når du kommer i 20-årene? Forstår de som får midtlivskrisa og angst på 50-årsdagen sin meget godt, om det er innafor å si det som 19.... 

For det første - hva i helvede skal jeg studere. Jeg føler det er såå fantastisk mange som har ALT klart, som har funnet det de vil bli, søkt studie, kanskje startet allerede, og har hele livsplanen klar. Også har dere meg da som bare ''shit, er det stripper i New York jeg skal bli''. Nei men helt seriøst - hvordan bestemmer man seg for hva man skal studere når man har nada peiling??

Og for det andre - jeg interesserer meg ikke for en damn shit, og har mest lyst til å bare reise eller spise på Solsiden hver dag hahaha. Kanskje hoppe i fallskjerm en runde eller to. Ellers er det dårlig med mål og drømmer som surrer i topplokket her. Skulle vært et sånt friår-studie en hadde tjent fett på og hadde sikret seg en strååålende framtid med både hus, mann og kidz. Hvor finner en sånne skreddersydde studier liksommah life

Jeg vet at dere ønsker mer personlige innlegg hvor jeg faktisk viser at jeg har noen tanker i 0-IQ-blogg-hjernen min, så idag får dere en smakebit på en meget lost Erica som hverken har lyst til å studere eller få en kjeeedelig A4-jobb. Når jeg tenker meg om har jeg ikke lyst til å gjøre en drit. Lolz, jeg vet jo hva jeg vil men tviler på at det finnes en enveis-billett til den fremtiden? Diz bitch wants to be Serena van der Woodsen and live the goodlife i New York. Studieprogram hvor? Jeg VET at jeg ikke er den eneste som ikke har peiling på hva en skal finne på i årene framover, men å høre det hjelper meg nada med å finne et studie eller noe å strekke seg etter. Noen som har noen tips eller???? Har prøvd å snurre et sånt ''hva skal jeg bli''-lykkehjul, og landet på at jeg lignet på en såkalt ''humanetisk Henrik''. Thanks a lot, nå vet jeg hvertfall hvilket yrke jeg skal satse på!!! Helvettte hvorfor må man studere i det hele tatt. Yes? Modellstilling ledig anyone?

12.04.2016 kl.23:44

Sidn du ikke har peiling bynn å studer noe randomt, hvis du ikke trives så dropp ut, du har ingenting å miste, men enda et friår kan jo sette ting i vente. Du kan studere feks.sosiologi, utrolig spennende, eller journalistikk føler jeg hadde passet deg

Caroline

12.04.2016 kl.23:45

hahahh erica found this so entertaining :D one or two days ago I also was lost but now I think I want to study theatre-, film- and media sciences or maybe just media but I'm not too sure yet.. Are you interested in media? Be sure you'll find something if you browse a bit. On the weekend I was kinda desperate because I browsed several websites for hours and still found it so hard to decide but I'll have to take a risk and try something I guess

12.04.2016 kl.23:45

Du kan jo ta en Eirin Kristiansen, studere mote i NY, og skrive bok?

13.04.2016 kl.00:33

Føler så sykt med deg! Har mitt første friår nå, og har virkelig null peiling på studie osv. Så det blir et til friår garantert.. er såå usikker for jeg har seriøst null peiling(mener seriøst!) på hva jeg vil gjøre. Vil bare leve, reise og bare ha det fett, men hvor enkelt er ikke det? du skal vite at du ikke er den eneste, virkelig! Det jeg tenker kanskje å gjøre er å bare ha et til friår neste år og deretter bare ta et halvårs/heltårsstudie et sted for noe som mulig kan ha en interesse for meg. Men Jeg har virkelig ikke peiling! Syntes det er suuupert at du skriver slike innlegg altså, og du skal vite at du ikke er alene om det! :)

eline

13.04.2016 kl.00:57

Skjønner det kjempegodt!! jeg er nå på førsteåret mitt på sosionom-studiet, og trives veldig godt. men jeg aaante virkelig ikke da jeg tok friår.. så jeg jobbet som frivillig i utlandet, ble litt bedre "kjent med meg selv" hvis man kan si det på den måten haha, og bæm- så visste jeg det! jeg ville jobbe med mennesker. tror det er lurt å prøve å leve litt og prøve ut litt forskjellige ting før man bare ender opp med et studie. blir jo kanskje til at man jobbr med noe som man ikke finner såå interessant men man gjør det bare i mangel på noe annet på en måte. det er jo ganske kjipt... men ja, lykke til med å finne ut hva du skal gjøre!

lisebjork

13.04.2016 kl.01:21

Skjønner utrolig godt at det er vanskelig! Selv hadde jeg et friår først før jeg begynte på sykepleie, men droppet ut etter et halvt år. Nå tar jeg et ettårsstudium med film og fjernsyn, for så å ta bachelor i medier og kommunikasjon til høsten. Å velge et ettårsstudium hjalp veldig for meg med å finne ut hva jeg ville videre, så det kan være noe å se på :) Flere studier har også slik ordning at du kan ta ettårs til å starte med, og så søke deg rett inn på bachelor, da går du bare videre til 2.året :) Lykke til!

13.04.2016 kl.01:55

Godt å se at det ikke bare er meg! Jeg har bare gitt opp det hele med å tenke på og studere for en spesiell jobb. Jeg kommer til å søke noe som er greit å kunne i en hver situasjon og muligens i en jobbsammenheng(og CV'en). Jeg har da valgt tegnspråk, noe jeg ser fram til. Studere for å bli noe, det tar jeg senere.

stine

13.04.2016 kl.02:21

Hei Erica!

Vis du ikke vet hva du vil studere kan du alltid studere noe veldig åpent som du kan bruke til mye senre, som markedsføring eller økonomi for eks. Siden du liker Køben så godt vil jeg anbefale på det sterkeste med et semester på Højskole (noe tilnærmet norsk folkehøyskole). Du kan både finne skoler som kun er på dagtid og og skoler du bor på permanent.

Borups er en kreativ skole i Køben som jeg vet mange norske har gått på, ellers er det mange andre gode højskoler rundt andre steder i danmark, du finner noe for en ver smak. Her blir du ikke vurdert med karakterer og du kan dyrke interressen din, og bli kjent med masse hyggelig folk. dansker er utrolig åpene og chille. Kansje dette også vil hjelpe deg med hva du vil studere senere???

Min mor gav meg noen gode ord da jeg skulle finne studie, og det var at ofte ender du opp med å jobbe med noe helt annet en hva du har studert, så i første omgang kan det være lurt å finne noe man syns er interesant, så kan veien formes underveis

ICT

13.04.2016 kl.02:22

Ganske like vi to! Bare at jeg blir 25 i år, og vet fortsatt ikke hva jeg skal studere, hahaha, slå den! Har også bare lyst til å reise og spise, men jeg har ikke nok penger til å bare reise som jeg vil. Heldigvis skal jeg i det minste til Spania i slutten av mai, men annet enn det finnes det ingen planer, eller mål for livet. Lykke til! :-)

Hope

13.04.2016 kl.03:40

Helt enig, er så sykt vanskelig å finne ut hva man skal bli. Men nøkkelen er jo å følge hjertet sitt, finne DINE egne interesser, gjøre det DU ønsker, gå den veien DU vil gå, ta deg god til å finne DIN drømmejobb, tålmodighet er lykke. Om du ønsker å ta en friår for å hvile og tenke, da burde du gjøre det. Og så husker jeg noen visdomssetninger (eller whatever det heter). Det er jo noe som heter: "Aim high to your own happiness, or aim low to become mainstream". Og så dette "It's better to swim freely in the ocean, than being on the top of the wrong mountain". Og elsker denne: "The slower you go, the further you get". Og sist, men ikke minst: "People tend to move without noticing how far they have come, and how long they have survived in this world". Håper kommentaren min var til hjelp :D

13.04.2016 kl.06:26

gå en marknadsförings-linje, lär dig om det och sen marknadsför du din blogg så mycket att du tjänar så mycket pengar på det att du kan leva på det! För då kan du jobba från vilket land som helst, du har inga speciella jobb-tider och vi som läser skulle tycka att det va jätte intressant att bara se bilder från din resa?

Ingrid

13.04.2016 kl.08:12

Broren min er 22 år og han hadde null peiling han også på hva han skulle gjøre. Han gikk til sånn guide, som kosta 5 tusen (?) tror jeg. Og der kartlegger de alt av IQ, personlighet osv osv, og det hjalp han veldig. Der fikk han flere forslag på yrker som han kan funke bra i, basert på hans kvaliteter. Du burde virkelig prøve det!! Det hjalp en lost boy, veldig mye! Og nå studerer han og stor trives. Og husk at studielivet er mer chill enn videregående.

13.04.2016 kl.08:52

Har selv vært veldig usikker leeenge men søkte nå først på årsstudium bare for å få ting litt i gang. Jeg tenker at media, sosiologi, journalistikk kanskje er ting som kunne har vært interessante for deg? :) Nå kjenner jeg jo deg kun gjennom bloggen da, men bare for å komme med noen forslag. Og å studere i New York er jo alltids en mulighet du, kanskje ikke helt som Serena Van der Woodsen med det første, men man kan alltids bygge karrièren sin oppover ;) Ingenting er umulig, virkelig.

Sofie

13.04.2016 kl.08:55

Jeg var AKKURAT der du er nå i fjor rett før jul. Hadde mest lyst til å bare flytte til California, ligge på stranda å se på fine menn, gå å shoppe dagen lang i spisse pumps og dressbukse. Men det man må gjøre er å tenke litt lengre. Jeg hadde INGEN interesser for noe som helst. MEN det jeg oppdaget var sykepleien. Det høres kanskje helt på trynet ut for en som meg, men sykepleien er så mye mer enn å tørke shit og piss. Jeg har tenkt å ta en etterutdanning innenfor kosmetikk, som kvalifiserer meg til å drive med botox, restylane osv.... Dette en jobb jeg finner overfladisk nok for meg (haha....) og er noe jeg tror jeg kommer til å trives i! Og om du failer på valget, er det jo fortsatt helt innafor å hoppe av, å prøve noe nytt!

Astrid

13.04.2016 kl.09:23

Bare prøv noe, om det er helt feil kan du bytte etter et år

Thea

13.04.2016 kl.09:34

Det fins mange studieveiledere som du kan betale for. De kartlegger alt av interesser og finner studier som passer deg og dine egenskaper :) Anbefales!

Klem

Julie

13.04.2016 kl.10:32

Jeg skjønner posisjonen din veldig godt, og vil gjerne gi deg tips som ønsker å studere i USA. Om du ikke allerede har sjekket ut http://gogateway.no/, så er det et norsk selskap som driver med studier i utlandet. Deriblant New York og LA. Der kan du sjekke ut utvalget av de ulike linjene de har, og kanskje finner du noe som passer akkurat for deg? I New York har de blant annet moteledelse og markedsføring, internasjonale relasjoner, dans, i tillegg til noen flere. I LA har de hudpleie og makeup, personlig trener, filmproduksjon osv. Vil virkelig anbefale deg å sjekke ut dette! Da jeg fant ut om gateway var jeg bombesikker på at dette var noe for meg, som elsker både LA og New York, og forhåpentligvis reiser jeg når jeg er ferdig med videregående! :-) De har både høstsemester og vårsemester, som varer i 4/5 måneder. Det som også er et veldig stort pluss med gateway er at siden det er et norsk selskap, får du muligheten til å få penger fra Lånekassen, som kanskje gjør at det ikke svir like mye i lommeboka dersom du hadde reist med et amerikansk f.eks. ;) Alle klassene foregår på engelsk, og i LA har de skolen sin på Santa Monica College! Virker som den reklamen når alt jeg gjør er å skryte opp gateway opp i skyene, hahah. Jeg har jo selv ikke reist med gateway enda, så jeg kan jo ikke fortelle deg om min opplevelse - men de jeg har fulgt med og lest om, virker som de har vært veldig fornøyde :-) Trooor jeg runder av her jeg, så kan du heller sjekke ut nettsiden dems for å finne mer informasjon! Tror dette hadde passet deg midt i blinken, så det var derfor jeg valgte å informere deg om dette :-) Lykke til videre!!

13.04.2016 kl.10:41

Er like gammel som deg og det blir nok et friår på meg hvor jeg jobber og reiser om hverandre :) man må ikke alltid gå etter "boka". Mange er klare til å hoppe i studie rett etter vgs, andre trenger et par år på seg :) og det er bedre å begynne senere og da være 100% sikker på at det er det du vil studere enn å hoppe av midt I et studie fordi det ikke var noe for deg likevel :)

13.04.2016 kl.10:42

Jeg har et råd: studyacrossthepond.com! Her finner du informasjon om fult av universiteter i England, som alle støttes av lånekassen. Jeg tenker selv å begynne å studere på University of Kingston om et par år, som ligger et par minutter med tuben unna London sentrum. Det er billigere å leve i England, og siden man støttes fult ut av lånekassen lever man mye bedre enn norske studenter. Og du som tjener på bloggen i tillegg, vil kunne leve som en konge uansett hvor i England du befinner deg.

Det som er bra med England er hvor bredt utvalget deres er i forhold til de norske mulighetene innenfor høyskoler og universiteter. Du kan for eksempel lese om Christina Marie (http://nouw.com/thelondongirl) som tar en master i motepsykologi ved London College of Fashion. Du kan også kombinere to studieretninger - for eksempel psykologi og marketing, eller kriminologi og menneskerettigheter. Universitet jeg vurderer, University of Kingston, er svært populært blant norske studenter, og det finnes i overkant av 1000 nordiske studenter på universitetet. England er kanskje ikke drømmelandet for alle å studere i, men de har erfarne forelesere og det er gode muligheter for å skape kontakter som er viktige til yrkeslivet du etterhvert skal tre ut i.

England har billig mat, bra shopping og er et godt utgangspunkt for andre reisemål. Det er billigere enn USA, og ligger kun en kort flytur unna Norge, kjente og kjære. Skoledagene er korte, og mange har fri minst en dag i uka. Det er lett å få besøk hjemmefra, og med en sommerferie på over fem måneder (!!!) har du god tid til å jobbe hjemme eller vise vennene dine London.

Siden du har skrevet om å skaffe deg leilighet i Trondheim, er du sikkert ikke spesielt giret på å flytte til utlandet. Men siden England er mitt favorittland, og et land med mange flere muligheter - tenkte jeg iallefall å gi deg tipset. Lykke til!

Thea

13.04.2016 kl.11:35

Du tenker akkurat som meg, å det er så deilig å høre. Mamma og pappa maser hull i hode på meg og jeg blir gal. Et liv i New York, med penger til å shoppe og mulighet til å reise er det jeg ser for meg. Og det jeg vil. Ville bare si at dette innlegge hjalp meg veldig, sikkert rart for mange å høre, men det gjorde det

keep on going

13.04.2016 kl.12:04

Har det ganske likt som deg. Bare jeg er 22 år! Du har jo en god jobb på Høyer, du kan jo fortsette der også dukker det kanskje opp noen unike muligheter for deg i den bransjen?

Eller så anbefaler jeg deg å sjekke ut http://kristiania.no/fagskolestudier, det er en dyr privatskole. Men studiene er så vanvittig bra lagt opp! Skal selv begynne å studere der til høsten.

13.04.2016 kl.12:42

Det du skriver her er som tatt ut av hjernen min!! Jeg interesserer meg ikke for noe viktig. Jeg interesserer meg for serier, vin og venner lol. Har sett på alle utdanninger som finnes men alt er kjedelig, jeg orker ikke :(:(:(

13.04.2016 kl.13:20

Kan du PLIS lage et innlegg om leppestiftene dine fra mac, og hva fargene heter? <3 Hadde blitt UTROLIG GLAD om du hadde giddet det! :) Du er nydelig!

ida

13.04.2016 kl.13:38

Skjønner deg veldig godt! Selv bare tok jeg en restplass på ett studie, og vips så var det akkurat det jeg ville og er nå snart ferdig med en bachelor. Husk også att studielivet er noe helt annet enn skolelivet tidligere! Jeg hatet skolen i 13 år, nå synes jeg det er veldig gøy. For meg har det funket veldig godt å gå ett studie uten obligatoriske oppmøte, da drar jeg på forelesningene som jeg vil, og leser resten selv. Det funker veldig fint sammen med f.eks jobb. I tillegg er det godt å kunne ta med macen å sitte på en cafe noen timer å skrive hvis jeg heller ønsker det en dag. Lykke til!

Hanne

13.04.2016 kl.14:25

Akkurat hvor du er nå, var jeg selv for en tid tilbake. Jeg hadde nettopp kommet hjem fra en tre måneders lang reise jorden rundt, og skole fristet lite. Men jeg bare begynte å studere for å få studiepoeng. Først gikk jeg på sosialantropologi, noe som var veldig spennende, men ikke helt rett for meg. Etter et år og 60 studiepoeng, sluttet jeg på studiet. Nå går jeg maredsføringsledelse på BI og stortrives! Jeg vet enda ikke helt hva jeg vil jobbe med, men jeg er på rett spor. :-)

Lykke til med valget!

Hk

13.04.2016 kl.14:30

Hvis du egentlig bare vil reise er mitt tips å søke på en reiselinje på folkehøgskole. Det er mange som begynner å jobbe på folkehøgskole etter å ha gått der ett år. Altså får du penger på å reise rundt og ha det gøy

Camilla Acklam

13.04.2016 kl.14:32

Begynn med å finn ut hvilke interesser du har, så finner du ut hvilke studier som passer i forhold til det. Selv om du har en utdannelse betyr ikke det at du trenger å jobbe som det du er utdannet som.

Lilo

13.04.2016 kl.17:38

Kjenner den følelsen så altfor godt. Har heller null og niks ide om hva jeg skal finne på til neste år. Har du vurdert kulturstudier? Er vel det jeg driver og vurderer nå

Christine

13.04.2016 kl.18:34

feel you!! Er 96'er selv og relativt blank + at de skyhøye karaktersnittene ikke akkurat booster motivasjonen.. Mitt beste tips til deg er å oppsøke en karriereveileder! (Studieveileder) du må nok oppsøke en i privat sektor, for de ryktes å gi best resultater! Jeg ble faktisk veldig positivt overrasket over hvor mye det hjalp! Jeg gikk fra nada peiling til 2 studieretninger på 3 økter ! Det er et ork, men så verdt det

Martine

13.04.2016 kl.19:21

I know how u feel! Har heller ikke peeiling på hva jeg vil studere eller hva jeg vil jobbe med. Eneste jeg vet er at jeg vil bli rik og reise haha. Siden jeg rett og slett er helt blank på hva jeg vil studere videre, så bestemte jeg meg for å gå et år på folkehøgskole, så har jeg iallefall ett år til å tenke på. Det kan jo være et forslag til deg også, folkehøgskolene har uendelig mange linjer å velge mellom, så om du vil kan du få et år med så og si bare reising :)

Charlotte

13.04.2016 kl.19:23

Haha, feel you Erica! Selvom jeg ikke er 19/20 år enda😉 Men aner heller ikke hva jeg skal bli/studere. Misunner de som har en plan over hva de skal gjøre og hva de vil!

Lost too

13.04.2016 kl.20:05

Hahah åh så deilig å lese at det ikke bare er jeg som ikke har lyst til en driiiitt, ta deg enda et friår og kanskje du finner mer ut av det da? Det er nå du er ung, og studier og arbeid blir det alltids nok av, det kan jeg love deg! Og de mer personlige innleggene dine er utrolig morsomme å lese, haha! Jeg tror lesertallet vil stige merkbart om du stort sett skriver de fleste innleggene slik!:D anyways, you rock girl!:D

Nora

13.04.2016 kl.21:53

Må du studere da? Og må du studere nå?

Tenkte jeg bare skulle nevne det i tilfelle ingen andre har sagt det.

Trives du i jobben på Høyer? Hvis du gjør det så er det ingenting galt i å fortsette der. Fortsette med den og bloggen og se hvor det fører hen.

Man må ikke studere selv om det er det som kanskje blir forventet av deg. Det går helt fint å vente til man er 25, og det er også helt greit og ikke studere i det hele tatt! Det er da mange som bare har jobbet seg frem til dit de er nå? Studier vil jo alltid være der, det er ikke sånn at du kun har mulighet nå som du snart er 20 (og forresten, ja jeg hadde totalt angst for å bli 20 - var så rart å gå fra å være tenåring til å være i 20-årene!).

Når det er sagt så studerer jeg nå (på lektorprogrammet i engelsk og samfunnsfag) og trives veldig med det. Og jeg ser absolutt nytten og verdien i å studere, men ikke hvis man gjør det for alle andre sin skyld. Det må være fordi det er noe du har lyst til. Og ja, noen ganger må man bare satse og håpe man treffer riktig, men så lenge man gjør noe fornuftig med livet sitt (feks jobber) så er det helt greit å gjøre det i steden for!

Det første året jeg studerte var jeg bare enkeltemnestudent og følte at jeg bare surret rundt på universitetet og tok litt forksjellige fag. Men samtidig var det enklere å velge etter det året fordi jeg var nærmere alt. Jeg var på universitetet og så mye tydeligere hva som var hva. Så det var bare noen tanker fra meg. Du må selvfølgelig gjøre det som passer best for deg!

Masse lykke til og stor klem :)

Eiril

14.04.2016 kl.00:11

FOLKEHØYSKOLE! Et "friår" der du kan velge mellom masse forskjellige linjer og gå et år på skole uten prøver!

Siri

14.04.2016 kl.09:04

Må si at bloggen din er skikkelig spennende å lese nå for tiden! love it xx

Runa

14.04.2016 kl.10:30

Er så utrolig glad jeg kan være lærling, og får utsette tenking på videre studie noen år! Masse lykke tiiil<3 du får nesten bare søke alt og ingenting, og satse på noe - ofte tenker du at en skole passer når du går der og blir kjend med den. ^^

Linda

14.04.2016 kl.10:55

Anbefaler medievitenskap, sjekk det ut på NTNU sine hjemmesider

14.04.2016 kl.15:42

Haha, feel u! Er 96'er og har også hatt friår nå, der planen var å finne ut hva jeg ville til høsten. Kan ikke si jeg er blitt så mye klokere, dessverre. Men, det jeg har funnet ut er i alle fall at jeg liker å jobbe med mennesker, så noen av mine studiesøk er barnevernspedagog og sosionom, både fordi jeg da kan jobbe med mennesker, og fordi jobbmulighetene er mange. Jeg ANER ikke om jeg blir å trives, eller ikke med studiene, hvis jeg i det hele tatt kommer inn, men jeg har funnet ut at om det ikke passer meg, så skal jeg bare fullføre 1 året for å få litt studiepoeng, og heller søke noe nytt året etter.

En plass må en bare starte:)

sly steeldong

14.04.2016 kl.17:05

yo gurl, if u wuz workin' NYC as a strippa id pay a lil sumfin extra just to git in ;-), see u twerk dat booty DAYUM

Anette

14.04.2016 kl.18:51

Hei,

Bare lurer på om det går bra med kusina di Aurora? Hun har ikke blogget i det siste og vi faste lesere til bloggen hennes lurer på om det går bra med henne? I og med at det så ut som at hun også var nede en periode...?

14.04.2016 kl.19:30

Vil anbefale deg å sjekke ut noen årsstudium, enten i Norge eller utland! Vil veeeldig anbefale kulturakademiet, de har studier i Barcelona og Roma (og Berlin til høsten). En veldig fin måte å komme bort fra Norge på, få kjent på studenlivet på en litt rolig måte og bli kjent med masse nye folk!!

Pia

14.04.2016 kl.21:05

Hva med markedsføring? Føler det som blogger interesserer deg

Eller et år i utlandet hvor du lærer et nytt språk før du begynner å studere? Feks med EF, kulturstudier eller noe lignende

xplor

14.04.2016 kl.22:23

Haha, du er herlig! Og jeg tviler på at du er den eneste som gruer deg litt til å bli 20 på grunn av alle forventningene. Jeg var der selv.. Nå er jeg 25, ferdig utdannet og i full jobb, men jeg føler meg enda ung og vet fortsatt ikke hva jeg vil bli når jeg blir "voksen".

Mine beste tips er å drite i hva som forventes av deg og gjøre akkurat det du vil! Slik det høres ut som for meg tror jeg du hadde hatt det som plommen i egget hvis du flyttet til New York. Ta et halvtårs/årsstudium på ett eller annet du anser som ok interessant, og komme deg til byen du ønsker å dra til. Det er jo et mål i seg selv! Og om studie ikke skaffer deg drømmejobben eller en fremtid, vokser du i det minste på å følge hjertet ditt. Og hvem vet, kanskje muligheten eller drømmene dine videre kommer som lyn fra klar himmel en vakker høstdag i NY? :-) Lykke til! <3

Asalia

14.04.2016 kl.23:13

Jeg heller visste ikke hva jeg skulle studere. Følte meg ikke klar heller før noen år senere. Hvis du tar en utdanning, har du noe å falle tilbake på. Du blir mer reflektert og du lærer deg masse. Du utvikler deg. Som pappa sier: "Du vil ikke angre på en utdanning." Han skulle ønske han tok meg utdanning enn bare et år. Jeg er snart ferdig med min bachelor. Anbefaler deg en bachelor! :D Det kommer til å gi deg mye.

15.04.2016 kl.08:54

hahhahahahah herlig!

15.04.2016 kl.08:58

Begynn å jobb med studier å få deg en sikkerlig utdanning! :)

Marielle

15.04.2016 kl.10:13

Hva med gateway college i los angeles?:)

Nora

15.04.2016 kl.14:25

Kjenner meg igjen i absolutt alt du skriver! Nå har jeg fortsatt litt tid igjen da, går vg1, men stresser fortsatt. Du kommer uansett til å oppnå noe stort, noe dritfett, det vet jeg! <3

Tiril

15.04.2016 kl.17:41

Ta et år i militæret! Neida, maybe not your first chooise (eller?). Har du vurdert jorunalstikk eller markedsføring??

KARINE MARLEN KOLLSHAUGEN

15.04.2016 kl.21:38

Haha, du kan trøste deg med at vi er flere som ikke har ting helt på "stell" - samme om man er 19, 23 eller 45, midtlivskrisen kan ramme deg uansett ;)

16.04.2016 kl.13:59

Hadde ikke anelse om hva jeg skulle gjør med livet mitt i fjor når jeg gikk ut av VGS. Jeg ville ikke bli sittende hjemme å kjede meg, så jeg dro et år til Australia på universitet og tar akkurat de fagene jeg vil ha. Hjalp meg masse til å finne en retning jeg kunne tenkt meg + jeg har opplevd MASSE. Hadde 3 mnd sommerferie som jeg nøyt hvert sekund av. Å bo 150 m fra stranden i 1 år skal jeg ikke klage på... Tenker nesten ikke over at jeg har gått på skole

16.04.2016 kl.17:03

Anbefaler deg å prøve ut noe. Det er bedre å ta en sjanse på et 1 års studium for å se hvordan det er, enn å angre på at du ikke gjorde det. Jeg er 96'er, men går Vg3 nå. Jeg begynte på videregående ett år etter dere, altså med 97'erne selv om jeg er 96'er. Til høsten skal jeg studere journalistikk. Jeg fant ut studieretningen min ved å finne ut hvilke hobbyer jeg har og hva jeg liker å gjøre. Jeg er veldig glad i å skrive, formidle historier, sport og reising. Jeg vet at journalistikk er ikke et yrke der man sitter hele dagen inne på et kontor, men man får ut og oppleve så mye mer. Jeg vil heller velge et yrke der jeg trives og der jeg føler at jeg dekker mine egne behov, enn at jeg skal gjøre noe jeg ikke har lyst til. Jeg føler jeg må ta vare på meg selv og glede meg selv, noe som er viktig for deg også at du gjør.

Jeg sto mellom journalistikk og sykepleien, men jeg fant ut at jeg ville studere journalistikk, da jeg satt opp positive og negative sider med begge yrkene. Sykepleien ble uaktuelt da jeg fant ut at helsen min ikke er sterk nok til det, men det er et givende yrke. Anbefaler deg å sette opp en liste med dine interesserer, eller positive og negative sider med de yrkene du vurderer :)

doradora

16.04.2016 kl.17:10

bli en grunder elns og lag ditt eget firma med no råstilig smink or fashion u hear me that shit eazzy

17.04.2016 kl.11:10

Det er jo litt derfor mange tar årsstudium da.. Kusinen min f.eks, startet med et årsstudium i psykologi, og endte opp med en bachelor. Det skader ikke å gå et årsstudium, for man vokser veldig når man studerer og plutselig så vet du hva du vil bli. Jeg fant ut hva jeg ville fra å ikke ha PEILING, på sånn en dag.

Anonym

17.04.2016 kl.12:39

Hvis du virkelig har nada peiling, ville jeg anbefalt deg å reise!(hvis du er reiselysten såklart). Enten på egen hånd med venner, et annet alternativ kan være reiselinje på folkehøgskole. Å reise til andre deler av verden, se andre kulturer, fattige og rike, gir deg så mange opplevelser å sette i perspektiv, får en til å tenke. Man vokser utrolig på en slik reise, og når du da kommer hjem til den gode trygge familien din igjen, har du plutselig fått et nytt syn på verden og forhåpentligvis nye interesser du ikke visse du hadde. og da er det bare å gå igjennom studie-katalogen enda en gang, og du klikker deg inn på studier du overhodet ikke hadde vurdert en gang før du reiste ;)

Pernille Rudolfsen

18.04.2016 kl.00:04

Gjør som meg; gå ett år på american college of Norway i Moss, og 3 år på college i USA :-) hvor du vil

Siri

18.04.2016 kl.10:27

Hei!

Jeg er 21 og har det akkuratt som deg.

Glad vi er flere om dette :-)

Liker bloggen din forresten veldig godt! :-)

Alex

18.04.2016 kl.15:31

Web designer, bryllupsplanlegger, frisør, interiør designer, jobbe i reiselivet? ihvertfall noe som interesserer meg;)

Aina

19.04.2016 kl.12:24

Hei...

Hvorfor stresse med framtiden? Du er fortsatt bare 20 :) jeg begynte på mitt studie når jeg var 23. Før det hadde jeg ikke peiling på hva jeg ville bli. Bruk heller tiden på å gjøre ting du liker og kos deg masse :D plutselig en dag finner du ut hva du vil gjøre resten av livet.

Lykke til

Sunniva

23.04.2016 kl.12:37

Er så latterlig enig! Høres forbanna dum ut når man sier det, men jeg vil ikke gjøre noe?? Jeg vil reise og ha det fett, henge med venner, trene og finne på kule ting! Har heller ingen interesser som er sånn "SHIT det er noe for meg"! Er middels interessert i masse, middels flink i masse, men har ingenting som naturlig faller i fanget mitt og sier "hei, det er dette du skal studere/jobbe med!" Vil bare skippe alt og hoppe fram til når jeg har fint hus, bil, hytte, kjekk mann, søte barn og en jobb med god lønn! Vet som deg at det er mange andre som har det sånn, men det er liksom ikke akseptert å si det høyt, for du "skal" passe inn i a4-livet med kjedelig jobb og stressende liv. Er så vanskelig!

Gine

24.04.2016 kl.06:47

Hei! Jeg vil bare fortelle deg at du kan gjøre akkurat hva du vil! :-D Når du er 20 så står du fritt)med vårt samfunn) til å velge det du har lyst til å gjøre. Jeg er 20 og er på backpacking i mellom-Amerika for øyeblikket. Jeg møter så utrolig mange mennesker hele tiden og jeg har opplevd mer på en måned her enn jeg ville opplevd på 6 hjemme. Man lærer så vanvittig mye av å dra ut i verden og lære seg å klare seg helt selv. Man får venner med en gang, og møter utrolig mange likesinnede mennesker fordi man møter så mange! Og hjemme møter man jo gjerne på de samme og gjør de samme rutinene. Det er såå mange mennesker som reiser som er en del eldre, mange er faktisk rundt 24-27, mange av de "vet heller ikke hva de vil bli", men hva er egentlig å bli noe?

Uansett, jeg vil ikke anbefale deg til å gjøre noe, utenom å føle godt på hva det er akkurat DU vil, uten påvirkning fra noen ting. For meg er det backpacking som var det rette, kanskje er det noe annet for deg, men ikke fortvil, bare gjør akkurat det du føler, det ligger nok i underbevisstheten et sted. Masse lykke til, jeg håper du finner det rette for deg :-) jeg heier på deg!!

24.04.2016 kl.09:10

Du kan jo bli negledesigner og fikse akryl, gel osv. det trenger du ikke å studere for å bli. Du tar et par kurs også vipps, Så er du negledesigner og kan jobbe på salongen!

K

25.04.2016 kl.01:26

Jeg var på samme sted som deg for seks måneder siden! Jeg hadde null peiling, men jeg visste at jeg ville ut av landet. Det som funket for meg var å søke masse rundt på nettet, etter både skoler og studier. Jeg fant til slutt noe som jeg vet kommer til å passe meg veldig bra, forhåpentligvis. Nå har jeg endelig søkt, og kommet inn på journalistikk og media-studier på Middlesex i London!

London er en by jeg aldri har tenkt på før, men er jo perfekt for oss fra Norge som vil ut å oppleve verden imens vi studerer! Byen har så mange muligheter og ligger i tillegg så nærme hjemme. Vil virkelig anbefale deg å sjekke ut: studyacrossthepond.com. Du får en rådgiver som hjelper deg med alt du trenger. De er utrolig flinke, hyggelige og hjelpsomme.

Uansett hva du velger - lykke til!!
Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017
Designet er laget av Silje Lien
hits