• 08.04.2014
  • |
  • 19:31

barcelona: 7 days


Hei! I dag er det akkurat én uke til jeg drar til Barcelona - herregud som jeg gleder meg! Har aldri vært der før, men har hørt utrolig masse fint om byen. Vi skal være der i 4 dager, og har jo selvfølgelig lyst til å få så mye ut av dagene som mulig. Vi har hvertfall store planer om å shoppe, spise masse god mat, kanskje dra på tivoli og selvfølgelig se noen severdigheter.

Har prøvd å google mye om byen, men ender alltid opp på de samme, kjedelige turistsidene. Plutselig kom jeg på at jeg hadde en blogg med mange tusen lesere, woops??, og tenkte at det var mye bedre å spørre dere om tips og erfaringer. Så har dere noen tips til Barcelona?? Alt når det kommer til shopping, strand, severdigheter, mat, opplevelser, outlets, plasser man ikke bør dra - plasser man MÅ besøke osvosv. Kom gjerne med tips folkens ♥ Vi skal ikke bo så langt unna La Rambla, med andre ord ganske så sentralt.

Mathias Folke Nordby

08.04.2014 kl.19:32

Kos deg mye da ! :)

08.04.2014 kl.19:33

kos deg!

08.04.2014 kl.19:39

Det er en veldig fin strand ikke så alt for langt vekke fra la rambla :)

marit

08.04.2014 kl.19:41

Hvis du er interessert i fotball, kan det være gøy å dra på Camp Nou som er fotballstadion til FCBarcelona. Der får du gå ut på banen og se pokalene, draktene, garderobene, pressesalene til laget ++ mye mer..

Kos deg masse :)))

Adrianna Zając

08.04.2014 kl.19:47

cool pics!

Hanna

08.04.2014 kl.19:57

Pass på i gaten La Rambla, en av de gaten med mest lommetyveri i hele Europa. Vi klarte oss overraskende bra der, men noen andre vi var sammen med ble frastjelt penger og mobiler... Kirken La Sagrada Familia er også verdt et besøk. Høres kanskje veldig kjedelig ut, men det er en helt fantastisk kirke som har blitt bygd i over 100 år, de blir aldri ferdige.. Vi var ikke inni den, men gikk i rundt, vi var der i fjor sommer, og køen var nesten 300 meter lang, så vi orket ikke å gå inn. Men de andre vi var sammen med hadde vært inni den før, og sa det var helt fantastisk! Ellers er det veldig mange brae butikker der, men anbefaler deg å handle i gatene, og ikke på senteret, var iallefall ikke noe bra der når vi var der.

Hanna Skagemo

08.04.2014 kl.19:57

Var i Barcelona i oktober, og jeg ELSKET byen! Stranda er et must, den er utrolig fin :-D En ting som suger litt er at det hvert 3. minutt kommer folk bort og maser om dere vil ha masasje, kjøpe et eller annet ræl eller ha mojitos. Ellers bør dere besøke Maremagnum-senteret hvor de har ganske mange butikker, i tillegg til noen supre resturanter,blant annet Tapa Tapa. Der har de utrolig god, spansk tapas :-) Vi var på Tapa Tapa to ganger fordi vi likte tapasen der så utrolig godt :) Ligger en oppe ved Plaza de Catalunya også om jeg ikke husker feil. Mye bra shopping i La Rambla og på plaza de catalunya + smågatene rundt også. Ikke glem smugene/snarveiene mellom gatene, der fant vi noen ordentlig fine, litt bortgjemte butikker. Anbefaler sterkt å kjøpe sånne billetter til turistbussene, da kan dere bare hoppe på og av nesten hvor som helst ved de store atraksjonene og severdighetene, da slipper dere så utrolig mye gåing. Dere kan bl. annet ta bussen fra plaza de catalunyaområdet og ned til stranda/maremagnumsenteret osv.

Overalt finner dere koselige utecafeer, og nesten på hver eneste en selger de mange forskjellige smoothietyper som er å anbefale. Andre ting dere bør se: magic fontain, camp nou

Dette er bare noen av maange ting dere kan gjøre/se på i Barcelona. Håper dere får en super tur, og at dere opplever masse! :-)

Marte

08.04.2014 kl.19:57

Når jeg var der bodde vi i la rambla som bestod mest av cafeer osv, så shoppingen er best i sidegaten der. Det kan også være en ide å hoppe på en sånn buss som kjører rundt, slik som i London. Det er tre forskjellige busser med en kort runde, en middels og en lang. Hvis du ikke er sånn kjeeempeinteressert kan du jo ta den minste runden og hoppe av et sted. Var veldig mye fint å se på, så jeg tok alle tre rutene, og det endte med fem timer buss + et veeldig solbrent bryst, så husk solkrem! Det er også en kjempefin brygge i bunnen av la rambla hvor du kan gå. Der er det også et kjøpesenter :-) Jeg har ikke så veldig mye annet å si enn at det er en fantastisk by og at du helt sikkert kommer til å elske det!

June

08.04.2014 kl.19:58

Husk at det er påske og at det nesten ikke er noen butikker som er åpne :)

Maiken

08.04.2014 kl.20:22

Pass på for lommetyver!! Barcelona er kjent for å ha mange lommetyver. Men ellers en helt fantastisk by! Vil anbefale å besøke La Sagrada Familia, den er helt syk å se i virkeligheten :-) Ellers var jeg på Camp Nou som også var veldig gøy (jeg liker fotball). Shoppingen og stranda må også oppleves!

Edel Kristina

08.04.2014 kl.20:25

Åh, heldig! Har ikke vært der jeg heller, men har hørt at det er mange lommetyver, haha.

Synnøve

08.04.2014 kl.20:28

Jeg var der i sommer, og elsket alt med byen! Var liksom alt i en storby. Strendene var sååå bra med mange koselige resturanter, butikker osv. Var en veldig stor og bra ROXY butikk rett ved den ene stranden, verdt et besøk! Ved den ene stranden er det også et bra shoppingsenter som heter Diagonal Mar. Hvis det er et shoppingsenter jeg vil anbefale, så er det helt klart La Maquinista! Er ca 10 min utenfor selve sentrum med taxi, men heelt klart verdt det. Det har alle butikkene, i tilegg til at det er slags shoppingsenter ute. Sykt koselig der :-) Og på toppen er det fult av cafeer osv, jeg virkelig elska det! La Rambla var jeg bare i for å oppleve livet og stemningen, men syns ikke det var noe shopping der. Jeg vil også anbefale å dra på sånn guida tur på de bussene, for å bli litt kjent i byen og bli litt orientert! Da får du sett hele barca omtrent, og jeg var f.eks innom fotballstadion. Det beste shoppingområdet i Barcelona er ved gatene Carrer de la Llibreteria, Carrer de la Portaferrissa, Carrer de la Boqueria og Carrer del Call i Barri Gotic-området, der var det alt. Alle merkebutikker, Sephora, Topshop osv. Også MÅÅ du innom bouqeria market, og du mååå få med deg the magic fountain! FY SØREN SÅ VAKKERT :D Resturanter husker jeg ikke helt, men maange gode. Var en veldig bra tapasresturant i gamlebyen husker jeg hvertfall! Også er det opplevelse i den parken til Gaudi. Blir hvertfall kjempebra, kos deg masse!

deni :)

08.04.2014 kl.20:30

Det er en veldig fin strand ikke så alt for langt vekke fra la rambla! x

miinemor

08.04.2014 kl.20:32

Håper du får en utrolig fin tur! <3

ingvild

08.04.2014 kl.20:32

la sa grada familia er noe du bare måå dra og se!! utrolig kult:))

Angelica

08.04.2014 kl.20:33

Hei :)

Var der i sommer, og et helt klart must er det nydelige markedet med fult av fersk frukt og smoothie! Ikke nok med at det er en himmelsk smak, det ser også helt nydelig ut. Markedet ligger midt i gaten La rambla :)

08.04.2014 kl.20:35

prøv woken der ,den e førrjævli go

Jente

08.04.2014 kl.20:37

Jeg var i Barcelona med en venninne i fjor vår. Det er det fineste og beste stede jeg har vært! Dere bør dra på et superkult natttivoli og besøke senteret diagonal mar mal. Dere kan dra til byen og se en super fancy fontene som lyser og spiller musikk og spise på masse fine og delikate restauranter.

Siri

08.04.2014 kl.20:47

Gaudi-parken anbefales!! Jeg var innom el corte ingles, som er et kjøpesenter, men det er nesten bare sånne dyre merker der da. Du burde dra på Bershka, der er det sykt mye fint til en billig penge, og så burde du gå en tur langs strendene :-) Nederst i la rambla har jeg hørt at det er mange narkomane og lommetyver og sånt, så det er nok ikke så smart å dra dit. Men Barcelona er en kjempefin by!!

08.04.2014 kl.20:54

Har vært i Barcelona 5 ganger det er super fint der! Jeg anbefaler virkelig Larambla og Catalonya og rundt der når det gjelder shopping! Også er det et kjøpesenter, suuper stort, som heter Diagonal Mar, som bare ligger 15 minutter fra selve sentrum av Barecelona(Larambla).

Sanna

08.04.2014 kl.20:56

Jeg var i Barcelona sommeren 2012, og er det en ting dere MÅ få med dere er det magic fontain! Fysøren det var vakkert og fint! Dere vil ikke angre :)

Sunniva

08.04.2014 kl.21:00

Jeg var der da jeg var ganske liten, 8 tror jeg at jeg var.. Men ihvertfall var jeg og familien på et akvarium hvor man blant annet kunne stå på en sånn "rullebane" gjennom en laang glasstunnel hvor haier, fisker og alt av sjødyr svømte over og rundt deg. Heelt fantastisk opplevelse, minne for livet, absolutt! Det er mangemange år siden nå, men husker det som om det var i går.. :) Aner desverre ikke hva akvariet heter, men tror nok det er ganske populært, så hvis du søker opp akvarium - Barcelona så finner du det nok:)

Sara Jörgensen

08.04.2014 kl.21:07

Åh vad kul! ska dit om 41 dagar!! Jag undrar om du vet om där finns victoria's secret eller något annat kul där?

Kramar Sara

Tonje

08.04.2014 kl.21:16

Jeg vil anbefale å ta en tur til stranden som ikke er så langt unna La Rambla, og prøve å holde deg unna la Rambla. Det var mye mas og kjas der, og alle prøvde å selge deg noe. Masse lommetyveri er det også der, vi så flere på ei uke som fikk veskene sine knabbet fra seg...

Elisabeth <3

08.04.2014 kl.21:16

Har vært der veldig(veldig) mange ganger, er en kjempe fin by!! Kos deg masse!

Anne

08.04.2014 kl.21:21

Kjøp deg et metrokort! Du kan dra langt med det, og metroen er utrolig lett å bruke. Da slipper du også en del gåing.

En ting som jeg fikk skikkelig respekt for etter et besøk i Barcelona var grønn og rød mann, haha! De kjører veldig fort, så pass på å ikke ta sjanser når det starter å bli rødt på gangovergangene. Det står faktisk på mange fortauskanter at 1 av 3 blir drept i trafikken.

La segrada familia er en utrolig flott kirke som er verdt å se. Det høres kanskje kjedelig ut, men byggverket er utrolig svært, og utsmykkingen er fantastisk. Man blir litt betenkt etter å ha besøk en slik plass.

Ellers vil jeg anbefale å dra vekk fra restaurantene rundt og på la rambla - dyrt og dårlig kvalitet. Ofte er det masse folk her også. Gå til koselige, små restauranter - både for lommeboka og for opplevelsen!

Ett svært kjøpesenter ved fontenene på la rambla - corte de ingles - har mange merkebutikker som det kan være gøy å kikke i. utrolig mange etasjer med klær, sko og vesker, så det kan ikke skade å ta turen hit.

Håper du kommer til å kose deg masse! Barcelona er en utrolig flott by.

Lill Falch <3

08.04.2014 kl.21:23

LEENGE siden jeg var i barceona, men jeg husker veldig godt at jeg og tante plukket klementiner midt i gata. Det var koselig :)

Åsne

08.04.2014 kl.21:26

Det er veldig hyggelig på la rambla, men hvis dere går inn andre gater rett ved kommer dere til koselig små gater der det ikke er biler som kjører, og masse koselige små butikker!:) Ellers er det mange "placaer" som er en sånn plass med massekoselige og gode restauranter. Det er veldig fint i La sagrada familia, og hvis man tar heisen opp kan man se masse over byen! Det er mange starbuckser der også:) Rett i sentrum er det et stort senter med utrolig mue fint( dessverre ganske dyrt) men gøy å gå og titte i:)) Barcelona er en fantastisk by med utrolig koselige mennesker, men pass på- det er mange menn som er ute etter unge jenter:) jeg håper du får en kjempefin tur!

08.04.2014 kl.21:28

Hei!

Jeg anbefaler at dere heller drar til en strand som ikke er i området ved La Rambla. På de strendene ved La Rambla er det sinnsykt mye søppen både på land og i vannet. Jeg likte veldig godt Playa de Marbella, som var en utrolig fin strand. Så burde dere dra til en gate som heter Poblenou. Det er en såå koselig gate, med masse gode restauranter.

Husk å ALDRI spise i La Rambla. Det er ikke god mat og det er kjempe dyrt!!

Kos deg masse :)

Anna

08.04.2014 kl.21:43

Du burde dra på stranda i allefall! Også anbefaler jeg hovedgata hvis du skal shoppe! Hvis du er litt interessert så burde du dra på Camp Nou Barcelona sin stadion) der er det mye å se, og du kan få omvisning! Hvis det er kamp der anbefales det også! Det er mine opplevelser

Toril Hornnes

08.04.2014 kl.21:45

Så heldig du er! Drar til Barcelona i sommerferien, og det gleder jeg meg utrolig mye til! Var også der for noen år tilbake siden, og vil anbefale å shoppe i catalunya! Der ligger blant annet pull & bear, Zara, Behrska, Nike, Topshop, en stor H&M også videre. De fleste kjedemerkene man gjerne vil få med seg, med andre ord! Er i tillegg mange fine restauranter i det området, blant annet hard rock café! :-)

meg

08.04.2014 kl.21:46

Jeg har vært i Barcelona flere påskeferier på rad, og dere bør ikke ha så alt for store forhåpninger med tanke på strand, varme og soling. Det er store muligheter for å gå i shorts osv, ja. Men litt (altfor) kaldt å sole og å bade. Men! Dere må virkelig dra på Fontana Magica di Montjuïc. Verdens fineste fontene- og lysshow. Anbefales på det sterkeste:):)

Veronica

08.04.2014 kl.21:50

Du burde dra på boqueria market (et stort marked med masse frukt, juice og smoothier), Magic Fountain of Montjuic (verdens fineste fontene som spiller disneymusikk mens den beveger seg i forskjellige farger), Museu de la Xocolata (et museum med masse kjente figurer lagd i sjokolade), Camp Nou (stadioen til Barcelona) og Sagrada Familia. Også er det selvfølgelig ting som kjøpesentre, starbucks, pants (fastfood kjede med dritgod mat), strender og selvfølgelig hard rock cafe.

God tur :-)

08.04.2014 kl.21:52

Litt nede i sentrum er det diverse populære butikker som Pull&Bear og Topshop, litt ovenfor ligger River Island, Zara, Nikestore osv. Fontenen er verdt å få med seg! Derimot var jeg skuffet over utvalget spisesteder i sentrum. Gikk rundt leenge for å finne noe bra til lunsj og endte opp med en pestogreie på Starbucks som ikke mettet i det hele tatt, hvilket førte til Burger King? Bodde utenfor Barcelona og spiste faktisk bare på BK de to gangene jeg var i sentrum...

Karoline Ståløy

08.04.2014 kl.22:05

Ikke bruk tiden din på turrist busser og sikt. Rundt Hard Rock cafe ligger ALLE butikkene. Også litt uten for byen er et gigantisk outlet med masse bra!

08.04.2014 kl.22:18

det er et utrolig fint markedet som ligger rett ved la rambla, det hvor la rambla nesten ender ved havnen. Masse god mat og utrolig gode sjokolader, fruksmoothies osv! Også ligger butikken American Apparell ikke langt derfra, som har de fineste klærene etter min mening. Mange basic plagg, og det er litt vanskelig å finne frem til butikken fordi det er i en sidegate, men absolutt verdt det! Stranden er også utrolig fin, med ikke altfor mange mennesker, og om du går langs promenaden finner du mange bra lunsjsteder og resturanger, blant annet et nuddelsted hvor de serverer HIMMELSKE nuddler!

sanne

08.04.2014 kl.22:26

jeg var i barcelona første gang denne sommeren, jeg og min familie hadde aldri vært der før, men så leste jeg barcelona guiden til aurora mohn, og den hjalp utrolig mye faktisk, hun fikk med alt i den guiden som var verdt å vite!

Silje mari

08.04.2014 kl.22:27

Åå, jeg har så lyst til syden😍

Jeg har vert i barcellona mange manger. Ca 15 min uttafor callea som er en time unna barcellona er det en outlett jeg vet ikke helt hva det heter der men det er hvertfall altf fra juicy catoure til napajiri og polo osv.. Det er rett og slett en liten by med mye merkebutikker, der er også en stor nike butikk der dei har absolut alle nike klær😍

Hannah

08.04.2014 kl.22:27

Hvis du tar en av turistbussene, kan du gå av og på hvor og når som helst. Du får da se de største serverdighetene- da f. eks Sagrada de Famiglia (?) som er verdt å få med seg. Ellers har du et stoooort kjøpesenter rett ved starten av bystranden, motsatt side av der La Rambla ligger. Her har de Forever21, Nikestore mm. Hard Rock kafé er definitivt verdt å få med seg. La Rambla var ikke særlig interessant i mine øyne, men mange av de smågatene som starter der, er koselige, har butikker og koselige kaféer. Topshop og Sephora er verdt å få med seg, og jeg mener også at det er Hollister en plass i byen, den fant jeg dessverre ikke. De store kjøpesentrene der alle butikkene er i en, på en måte. Troooor det er Corte Inglés de heter, men er ikke sikker på dette, er verdt å ta en tur innom. Du drømmer seg bort i all sminken.

Magica Fountain (?) på kvelden er VAKKERT. Anbefales på det sterkeste, men ikke dra når det er lyst, eller når den ikke går. Vi resulterte i tre turer ut der for å få den med oss siden vi bommet på dag og tidspunkt.

Ellers anbefaler jeg å passe ekstremt godt på vesker med verdisaker, kamera, pass, mobil etc. Lommetyvene er ekstreme der, og du vil definitivt se noen som har blitt frastjålet noe. (I sommer opplevde jeg at noen tilkalte politiet til stranden!!)

Stine

08.04.2014 kl.22:31

ditt kjære søskenbarn har da vært i Barcelona, kan du ikke snakke med henne, evt lese inleggene hennes fra turen slik som dette http://auroramohn.blogg.no/1342470782_barcelona_guide.html

08.04.2014 kl.22:40

La Rambla er som du sier veldig sentralt, men ikke en gate med de største shoppingmulighetene eller de vakreste bygningene. Her finner man bare masse kiosker og selgere, og veldigveldig mye mennesker. Men det er et stort mat-marked der som er verdt et besøk, det ligger ganske høyt oppe i gaten mot plaza Catalunya. Noe jeg absolutt vil anbefale er et besøk i Sagrada familia, Barcelonas kanskje mest kjente symbol (en stor katedral). Utrolig vakkert og spesielt! Parc Guell og også verdt å få med seg, altså parken til den kjente kunstneren Gaudi. Her er det også veldig fin utsikt over byen på toppen. Ved plaza Catalunya finner du gaten avinguda del portal l'angel som har masse bra butikker, og videre herfra går det mange koselige sidegater. Hvis du skal på stranden vil jeg anbefale å gå av på metrostoppet Ciutadella/Vila Olimpica, og gå mot havet, og til venstre forbi den store havnen. Her er stranden finere, og det er mindre mennesker. Hvis du tar metroen til plaza espanya kan du se Magic fountains, et stort "fonteneshow" som er i helgene. Hvis du er interessert i nattlivet kan jeg absolutt anbefale plaza Reial, som ligger langs La Rambla. Her er det masse barer og noen utesteder med veldig god stemning. Der er det forsåvidt ganske koselig på dagtid og, med palmer og en fontene midt i plazaen :) Med tanke på mat og restauraner ville jeg anbefalt å holde deg litt utenfor de store gatene, som la rambla, ved plaza catalunya osv. Du kan finne mye god og billig mat i de litt mer bortgjemte og trange gatene, og her er det også mye koseligere! Bydelen "el barri gotic" er veldig koselig, med gamle og fine bygninger. Om kvelden er det lurt å holde seg unna bydelen Raval, da dette området er litt mer.. snuskete haha.

Det er en fantastisk by, skal tilbake dit selv om litt over en uke! Have fun!

Sara Hansen

08.04.2014 kl.22:40

Når jeg var i Barcelona kjørte vi segway, det var utrolig morsomt og vi fikk sett så MYE av byen på 2 eller 3 timer. Pluss at det å kjøre segway var en opplevelse i seg selv, anbefaler det veldig!!

Merete Place

08.04.2014 kl.22:42

Brandy Melville, H&M, New Yorker, Bershka, f21, Nike, Sephora, Topshop.

Sunniva

08.04.2014 kl.22:44

Hvor er skjortsen fra?? :)

Ingrid

08.04.2014 kl.22:45

Ikke bruk opp tiden deres i La Rambla iallefall, veldig oppskrytt turistgate.. Men området rundt Plaza de Catalunya anbefales sterkt både når det gjelder mat og shopping! Her ligger El corte ingles, to svæære kjøpesenter med masse merker og diverse. Rundt i området ligger alle de typiske butikkene som Sephora, Topshop, Pull and Bear, Stradivarius, Bershka osvosv. Anbefaler å gå litt inn i sidegatene for massevis av koslige resturanter og cafeer med fantastisk tapas!

Hvis dere har tid burde der ta dere tid til å ta metroen ut til kjøpesenteret La Maquinista(ellernoe)! Her ligger Hollister, Nike, Forever21 og masse mer. Husker ikke hvilken linje som går dit, men spør på metroen eller hotellet(hvis dere bor på det). Et stykke utenfor sentrum men virkelig verdt turen:) Gled dere, barcelona er fantastisk!

Sunniva Berggreen Kaalaas

08.04.2014 kl.22:50

Anbefaler shoppingsenteret Diagonal Mar Centre Comercial og selvfølgelig butikkene i nærheten av hovedgaten La Rambla! Ved la Rambla er det masse fine butikker som Zara, Bershka, Pull and Bear og også litt dyrere butikker! Hvis dere vil dra i en fin park for en piknik for eksempel, anbefaler jeg Park Güell/Gaudiparken, der er det så utrolig vakkert med fin utsikt og mange gode kafeer og restauranter i nærheten! Det er også en fantastisk restaurant oppe ved Castell de Montjuïc, som ligger oppe på en fjelltopp i byen. Det går en trikk opp på toppen og det er utsikt over absolutt hele byen, restauranter der er fantastisk og det ligger også et slott på toppen! Utrolig vakkert! Barcelona er en fantastisk fin by!

08.04.2014 kl.22:51

Har vært i Barcelona flere ganger og en plass vi ALLTID spiser på er "bar lobo" du kan søke på den på google. Er kanskje mye folk der, så ville bestillt et bord. DU kommer ikke til og angre vist du drar på den, det lover jeg deg.

Når jeg tenker barcelona tenker jeg bare den ressturangen, hahah

Marte

08.04.2014 kl.22:54

Turistbussene er veldig greie! Du kan gå av når du vil, og du får med deg de viktigste severdighetene (det er forskjellige farger på bussene - rød, blå, grønn osv) Alle bussene går til forskjellige deler av byen :)

Det er også et kjøpesenter som heter mareMagnum nede ved havna, hvor en av bussene går, men husker ikke hvilke butikker det var der..

JustMeNara

08.04.2014 kl.22:56

Heldig du er, kos deg masse! <3

Emilie H

08.04.2014 kl.23:03

Hvis dere vil, så kan dere dra til Universal Studio som er litt utenfor Barcelona. Er ikke helt sikker hvor det ligger men tror det tar 1 time med tog eller noe sånt. Jeg syntes det var veldig gøyt der men hvis du har vært i Universal Studio i USA så kan du bli litt skuffet. Hvis jeg skal sammenligne parken i USA og i Spania så er det mye mindre ting å gjøre i parken i Barcelona. Men jeg koste meg fortsatt så kan være verdt det!

Spaniard

08.04.2014 kl.23:13

Just go to the most typical places as Parque Güel, ramble, Barrio Gotico, Sagrada familia, Montjuïc... walk around there and so on, Just walking in the city is nice + we have close to 30 degrees now! (25 or so). The central street is quite expensive(for us spaniards, not foreigns ofc) but you can go to more living areas and get clothes and stuff there. Also The beaches are great specially if you go to villages such as Calella. Just enjoy the time here its a great city.

http://www.barcelonaturisme.com/Interesting-districts/_xMCfM9AMDl9fWQQ5_AxIh3rGW_J8DNKiUrikL_05nak

Go in there and there are thousands of things to do!! I assure you 4 days won't be enough and you'll want to come back

ionut nicolae

08.04.2014 kl.23:14

oooo barcelona,, bucurati-va de fiecare moment petrecut acolo pentru ca toate barcelona este frumoasa :)))

Julie Dahl Hjelle

08.04.2014 kl.23:17

Vil ikke andbefale å gå i La Rambla gaten. Prøv ut sidegatene der er det mange gode butikker å finne. Hvis du vil shoppe i ordentlige butikker anbefaler jeg et senter som heter L'illa Diagonall. Senteret har butikker som primark, nike, berskha, stradivarios tror jeg, osv.. Det er ihvertfall ved metrostoppet Maria Christina. Rundt stoppet er det også et stort El corte ingles senter.

Dere må få med dere fontenen. Det er virkelig et magisk øyeblikk når den lyser, spiller musikk og har ulike vannmønstre. Sjekk tidene for når det begynner, og vær tålmodig det går rundt en halvtime etter start før musikken og lysene kommer syns jeg at jeg husker. I tillegg må dere sd La Sagrada Familia. Har hørt at det ikke er vært å besøke inni, men den er fin å ha sett utenfra i hvertfall. Så er stranden et fint sted å være. Veldig koselig å ta en båttur med en av turistbåtend fra havnen.

Katinka

08.04.2014 kl.23:28

Hei! Jeg var i Barcelona i 2011 og skal dit i sommer også. I 2011 bodde vi i Sitges, som er homseby nummer 1 i Spania. Vi var uvitende om dette for vi ville egentlig bare ha et småfredelig idyllisk sted der vi kunne komme oss bort fra storbyen, men likevel kunne dra inn til Barcelona hver formiddag for så komme hjem igjen på ettermiddagen til et fredelig sted - noe som var veldig godt!

VELDIG VIKTIG INFO:

- Alltid se hvor verdisakene dine er. Du burde ha de foran på kroppen. Hvis du skal ha veske er det et must at du har vesken hengende foran deg og ikke bak. Det samme gjelder hvis du er på restaurant, ha vesken mellom benene på gulvet eller i fanget.

- Ikke legg mobilen din åpenlyst på et bord når dere skal spise. Vi opplevde at en mann som satt på er bord ved siden av oss da vi spiste lunsj ble frastjålet mobilen sin på to sekunder, det var det sykeste jeg har sett! Tyven bare løp med mobilen fra restauranten vi satt på.

BUTIKKER:

- Ved og i nærheten av La Rambla ligger de fleste kjedeforretningene (H&M, topshop ol.)

- Hvis du går lenger inn i byen til gamlebyen finner du de ekte skattene, der har de flere titalls butikker som er et skatteparadis. Den butikken med infinitymerke og et hjerte ligger der inne.

- Ved siden av Topshop så og si midt i byen ligger Starbucks.

ANNET:

- Stranden er FANTASTISK, den må du bare se.

- Om kvelden burde dere få med dere lysshowet med fonten!

- Hvis du får tid er det et hus som er laget av en Gaudi som er drit gammelt og veldig forut sin tid som og La Sagrada Familie - det er ganske interessant å få med seg når man først er i Barcelona.

- Det er et sted typ marked ved La Rambla der de selger småting og har folk i fantastiske kostymer :-)

Håper dere får en kjempefin tur til Barcelona og at dere koser dere masse der i påskeferien! Jeg er en fastleger av bloggen din og synes virkelig at du fortjener å være høyere opp på topplista, fortsett med det gode arbeidet! :-)

Klem

Katinka

08.04.2014 kl.23:37

Tibidabo

Alice

08.04.2014 kl.23:40

Aurora lagde jo en Barcelona-guide da hun hadde vært der :)

http://auroramohn.blogg.no/1342470782_barcelona_guide.html

Cindi Johnson

09.04.2014 kl.00:08

En må se en natt er å vandre rundt Magic Fountain av Montjuïc. Vakreste dans vann.

IDA SOFIEE

09.04.2014 kl.00:31

Jeg var i Barcelona i slutten av april - begynnelsen av mai. Og det var veldig varmt der da, og det var digg!

Men de plassene jeg syns var verdt å se/besøke:

- Primark (det ligger ganske langt oppe i hovedgaten, så der måtte vi ta metro for å komme oss. Det er ikke like stort som det er i London. Men tror det var de samme prisene sånn ca)

- Ellers når det gjelder shopping er det jo butikker i hele La Rambla. Det er sykt med butikker uansett hvor du ser!

- Sagrada Familia (den er kjempefin, men minus med at det er veldig mye folk å hvis dere skal inn så må dere garantert stå leenge i kø)

- På det nederste bildet til høyre så står jenta i en stor park med mye mosaikk-fliser overalt! Det er ganske kult, også er det en kjempefin plass! (Parc Güell, heter den parken)

- Catalonias nasjonale kunstmuseum (det er et stort museum, og på kvelden så er det en svææær fontene som lyser i forskjellige farger, et veldig fint fontene-show har jeg hørt. Fikk desverre ikke sett det selv!)

- Stranden! Det er sykt digg å ligge der, kan være litt vind og sånn. Men det er jo varmt i luften om det er fint vær. Det eneste negative er alle selgerne som kommer. Feks: masasje, kalde drikker, henna-tattovering, fletter i håret osv. Så jeg anbefaler å ta med deg headset på stranden, sånn at du later at du hører på musikk eller sover. Da går dem som regel bare forbi.

- Det er veldig mange fine restauranter, men jeg husker ikke hva noen av de het. Men det finner dere garantert mange av!

- Det er et stort marked der dem selger alt av kjøtt, fisk, frukt og godterier. Det er ganske billig! Du kan få en smoothie-kopp lignende med fult av fersk frukt for bare 1 euro! Det heter La Boqueria, husker ikke helt hvor det er.. men troor det er i hovedgaten en eller annen plass!

Håper dette var til litt hjelp :)

Camilla Heindorf

09.04.2014 kl.03:31

Fine bilder:)

09.04.2014 kl.06:43

Dere burde virkelig besøke sagrada familia! Utolig kult!

Jonas

09.04.2014 kl.07:29

Så skal vi se, herregud haha... :D Etter nåen 10 reiser og med en familie jeg har der som venner så kommer jeg bare på dette her.

Skriver på svenska nu för att få det sagt.

Strandliv:

Nova Icaria och Barceloneta helt ok och nog "ett måste", Metro Ciutadella Vila Olimpica og Barceloneta.

Men för en bra strand åk en halvtimme med tåget Rodalies från Sants Estació till Sitges. Betydligt lugnare där i en härlig liten by.

Bästa vyer över stan:

Tibidabo tivoli på berget, Parc Güell som är även annars värd att se, Parc Montjuíc, metro Plaça Espanya, där hittar du även den fontänen som alla pratar om. ;) Men det är också värt att klättra lite till terassen på museet MacBa som har riktigt goda vyer mot stan och på andra sidan mot havet.

Bästa områden i centrumet:

Undvik la Rambla och Raval på natten. Den första är bara en turistfälla som kan vara värd att se en gång och i den andra kan det vara läskigt. Mare Magnum är ganska snygg men mest för turister även den. Plaça Reial metro Liceu samt hela Barrí Gotic bakom den fram till Metro Jaume I och Urquinaona är mycket bättre med cafe, små restauranger, nattliv och terasser. Den gamla katedralen är fin samt stora butikerna finns mot Plaça Catalunya.

Annars älskar jag Gracía. Fina små gamla gator, himla goda småa barer och restauranger samt bra atmosfär. Ta Metro Lesseps, Fontana eller Diagonal och promenera mot Plaça dei Sol som är mötesplats för hippa och unga. :D Ladda ned kartan på mobilappen så det blir lättare att hitta ut. :) Annars visar tripadvisor appen även krogarna på kartan så det är lättare att välja mellan goda alternativ för middag osv.

Lite längre bort så gillar jag stadsdelarna Sant Martí och Poblenou, ta Metro till Llacuna eller Poblenou och promenera längs Rambla de Poblenou mot havet. Även stora shoppingcentret Diagonal Mar, metro Maresme Forum och Selva de Mar, ligger alldeles nära. Annars hittar du stora shoppingcentren på Glories på Av Diagonal och Arenas på Pl Espanya samt la Maquinista i Sant Andreu som är lite längre borta men bra om du inte vill se så många turister. :)

Sarrià är en snyggare och finare stadsdel upp mot Tibidabo och den har goda restauranger och lugnare atmosfär. Ta tåget till Les Tres Torres eller Sarrià för att gå längs Via Augusta och Carrer Major de Sarrià för bästa krogar och middag. Även Sant Gervasi som ligger intill är hem till coola villor från början av 1900-talet och du kan åka spårvagnen upp genom Avenida Tibidabo till stationen där du byter till Funicular för tivoli uppe på berget.

Annars så vill jag påpeka att mest så är det tryggt men Sants Estacio alltså huvudstationen och som sagt Ramblas är inte så great på natten. Ta hand om dina grejer i metro som annars känns ganska trygg att åka med. För större nattliv har man metro Marina och där stora fd industrihallar som har blivit populära nattklubbar såsom Razzmatazz. Dom kan vara värda ett besök men där måste man ta hand om sig själv för det kan bli mycket livat bland unga festfolk. :)

Ha en trevlig tur!

Eline

09.04.2014 kl.08:46

Hei!! Jeg bor her jeg. Når det gjelder shopping er det masse bra butikker som ikke ligger i Passeig de Gracia men i en sidegate eller noe, så det kan være et tips og bare gå litt rundt i byen så dukker det ofte opp supersøte butikker. Ellers burde du dra å spise på Cachitos og Sensi, DØØDSgod tapas begge steder :)

Katja

09.04.2014 kl.08:58

Det er masse lommetyveri så vær veldig forsiktig!!!!!! De har mange søte lokale skobutikker (som ikke kan googles) som absolutt er kule. Og de har en godteributikk som heter happy pills (kanskje du har sett det på we heart it).

Frida

09.04.2014 kl.09:00

Hei, jeg har vært i Barcelona før, det er en utrolig fin by! Du burde besøke den store katedralen sagrada familia! Og det er supermasse fine markeder og mathaller i La rambla!

Kriss

09.04.2014 kl.09:06

Hei, var i Barcelona i fjor sommer i nesten 2 uker - og vi hadde fremdeles ikke fått med oss alt (men var tross alt flere dager på stranden da).

Noe av det vi gjorde: Tok turistbussen på kvelden (anbefales sterkt. Bussen stopper noen minutter utenfor serverdighetene slik at man kan ta bilder, men ikke å gå av bussen. Stopper kun ved Magic Fountain slik at man kan få med seg dette. Virkelig verdt det! Magic Fountain må sees på kveldstid :-)

Vi shoppet på på ulike kjøpesentre, ellers kan man finne mange fine små butikker i gatene rundt La Rambla. Paralellt med La Rambla finnes også en god shoppinggate, men var litt vanskelig å finne frem :-P

Vil også anbefale Wok to Walk som ligger midt i La Ramla ca. Utrolig god wok. Ellers er det ikke så mye å få med seg i La Rambla.

Lommetyveriet er oppskytt, kommer helt ann på hvordan du selv oppfører deg. Har du veske med glidelås og er "på vakt" og ikke slenger veska bak på ryggen mens du ser på noe, så har du ingen til å være redd for. Jeg opplevde ingen tyveri, eller så noen som ble frastjålet. Har hørt at Barcelona ikke er verre enn Oslo;-)

Vil også anbefale å leie sykler og sykle rundt. Avstandene er veldig store og hopper man på sykkelsete en av de første dagene blir man godt orientert i byen :-) Vi hadde kun metrokort når vi visste at vi skullle på andre siden av byen o.l, hade det bare 2-3 dager.

Reiser dere opp på fjellet tibidabo får dere utsikt over hele Barcelona! Virkelig verdt det. Her oppe er det også et tivoli/fornøyelsespark. Denne var stengt når vi var der, så verdt å sjekke åpningstidene der hvis det er et ønske.

Gaudi parken er også veldig fin :-)

God tur ! :-)

09.04.2014 kl.09:13

Jeg vil anbefale å dra å se på kirken midt i Barcelona! Høres kjedelig ut, men WOW! La Rambla burde du også besøke, men vil anbefale og ta de røde bussene omkring i Barcelona og se alle butikkene som ligger i nærheten av rutene bussen går i, jeg så at jeg gikk glipp av mange bra butikker av å kun gå i La Rambla. God tur, kos deg masse! :)

adadb

09.04.2014 kl.09:21

Barcelona er heeeelt fantastisk! Standen er selvfølgelig fin og alt det der, men personlig ble jeg mest facinert av byen og sånt. Nydelige strender finner man over alt i verden, Barcelona by derimot er noe helt for seg selv. Pass på om dere går i la Rambla, det er utrolig mye tyveri der! Personlig er jeg ikke sånn superfan av la Rambla, byen er så utrolig mye finere hvis dere kommer dere litt vekk fra disse turistfellene.

Skal dere shoppe vil jeg anbefale å søke opp butikker dere vet at dere vil innom på google maps, for meg var det blandt annet topshop og sephora. Mest sannsynlig ligger det en del andre butikker rundt disse butikkene, det gjorde det iallefall for meg. Rundt topshop (som det så vidt jeg vet bare er en av) lå det en god del gode butikker og faktisk et helt greit kjøpesenter, og her var det dessuten at vi fant en god del fantastiske sidegater med masse herlige resturanter.

Skal dere spise MÅ dere inn i noen sidegater for å finne ordentlig, lokal og god mat! Vell, jeg ville egentlig sagt at sidegatene er verdt å ta turen innom uansett! Vi gjorde dette på kvelden, og det var det som fikk meg til å forelske meg sånn i barcelona. Det er rett og slett helt nydelig! Men husk å passe på, disse sidegatene bringer med seg både gode og dårlige ting (ikke så alt for snille mennesker) for å si det sånn.

Jeg er ikke egentlig veldig fan av kjøpesentere i og med at mange av dem er litt sånn "sten og strøm" stil, noe jeg ikke er så veldig glad i fordi jeg aldri finner annet enn bestemorklær og barneleker på sånne steder, men jeg fant et veldig bra kjøpesenter med blandt annet sephora, primark, nike-butikk der alt koster omtrent halvparten av i Norge (den butikken var fantaaastisk) og frozen youghurt butikk. Dette senteret heter Diagonal Mar, og ligger på en måte litt utenfor byen. Det var uansett det vi syntes var lettest å finne frem til (vi gikk på dagene, noe som var utrolig lettvindt og deilig, mens vi tok TAXI på kvelden/natten. TAXI er superbillig, men på dagen var det så utrolig herlig å vandre rundt, tok ikke lange tiden heller) i og med at det ligger i enden (den enden nede ved stranden) av hovedgaten "avenue diagonal" som går gjenom hele Barcelona.

Sist men ikke minst vil jeg anbefale å ta turen opp til park guell. Her er det en god del turister, men jeg ville uansett dratt opp hit. Man ser utover hele Barcelona, og det er en stooor park med masse finne bygg og fin natur. Dessuten er en tur rundt her utrooolig god trening, haha!

Uansett håper jeg du koser deg, nyt Barceona, det er en fantastisk by!

09.04.2014 kl.09:24

Kjøpesenteret diagonal mar mal som Aurora var på er kjempebra og el corte inglez som har mer av de dyre merkene! :)

09.04.2014 kl.09:51

Du må besøke tivoliet Tibidado som ligger på eit fjell midt i Barcelona! Då kan du sjå utover heile byen som er ein fantastisk utsikt! også må du besøke the magic fountain og Sagrada familia! :)

09.04.2014 kl.10:08

Var der i fjor sommer! Kjempefin by! <3

Madeleine

09.04.2014 kl.10:11

Eg vurderer å se kirken det er en kjempe fin kirke som ble laget får lenge siden og er verdt å ta en titt på, det har også et veldig fint akvarium der som er veldig spennende

Når eg var der ble det til at vi lånte noen sykler også syklet vi rundt om å såg hvor vi kunne shoppe å andre ting, vi lånte syklene med stranden så det er super fint å se, kos deg masse

Anja

09.04.2014 kl.10:36

In "La Whiskeria" there are the best mojitos. :)

You can find it on: Carrer de les Sitges, 2

Enjoy it!

ina

09.04.2014 kl.10:44

De har butikken Brandy Melville, som definitinvt er verdt å sjekke ut!

Marte

09.04.2014 kl.11:09

Du burde ta turen til et kjøpesenter ute ved havna som heter Maremagnum tror jeg! Det er skikkelig stilig utenpå haha, og har mange bra butikker som bershka, stradivarius, zara, starbucks, ben&jerrys osvosv:)

Ika

09.04.2014 kl.11:21

Barcelona is so beutiful :) I love this city :)

Trude

09.04.2014 kl.11:26

Vil annbefale og besøke Segrada familia når du er i Barcelona, Camp Nou, outlet (40min med buss i fra sentrum) og ikke bruke så mye tid i La Rambla.. jeg ble kjempe skuffet over utvalget av klær og butikker.. siste dagen jeg var der fant jeg ut at alle de gode butikkene lå i smågatene ved siden av La Rambla.. så gå heller inn der enn å bruke tiden på å gå opp og ned den gata ;) og spis MYE is.. det er maaange isbarer rundt etter som har verdens beste iser (synst jeg da).. ellers må du kose deg masse i varmen og med shoppingen ;)

09.04.2014 kl.12:40

Vi skal til Barcelona på klassetur i starten av Juni, og jeg anbefaler å besøke La Sagrada Famila.Har hørt masse fint om kirken, ikke at kirke er slikt vi i klassen liker, men med tanke på opplevelsen og har hørt masse forskjellig om kirken, så virker veldig spennende. Det er blant annet den mest besøkende monumentet i Barcelona. Anbefaler også å dra på fotballstadioen til Barcelona, altså Camp Nou. DEN ER AMAZING! :-)

Håper du får en finfin tur og koser deg masse.

Sarah

09.04.2014 kl.12:48

I La Rambla er det en sidegate som fører til et slags torg som hete Placa de Reial (er usikker på stavelsen) og der er det de beste resturantene i hele byen vil jeg tro! Masse god ubderholdning av alt fra dansere, klovner eller akrobater mens du spiser middag.

Jeg anbefaler også å besøke parken Ciutadella som er en svær og vakker park og ligger ikke langt fra stranden

09.04.2014 kl.12:50

Jeg kan virkelig anbefale shopping i gaten la rambla. Der er det butikker som HM, Mango, Zara, Swarovski, Topshop og mange fler. Det er også mulig å ta buss ffra la rambla, til La Roca village like village som er en utrolig søt outlet "by". La Roca Village tilbyr deg merkevarer som RL, Juicy Couture, Tommy hilfinger, napapjiri, MK, nike og fler... Anbefaler virkelig

Emilie

09.04.2014 kl.13:30

Anbefaler en fiiin resturang på toppen av kjøpesenteret nede til høyre for havnen ved siden av akvariumet. De har nydelig pizza og pastaretter, god service og veldig koselig stemning.

09.04.2014 kl.13:33

Vil også anbefale å ta "tau-banen" over byen, som gir en kjempefin utsikt :D

Mara

09.04.2014 kl.14:06

I really recommend to have a drink in the skybar form "Grand Hotel Central". In the 7th floor there is a very beautiful lounge as well as a infinity pool where you have an incredible view over Barcelona. We had such a lovely stay there!In general Barcelona it's such an awesome city, especially because of the beach and the warm weather. It makes you feel so happy... Enjoy!

Lots of love

E

09.04.2014 kl.14:14

http://auroramohn.blogg.no/1342470782_barcelona_guide.html

Cindy Xia!

09.04.2014 kl.14:17

Jeg har vært der flere ganger!

Dra til LA MAQUINISTA! Der er det HOLLISTER, FOREVER 21 og mange fine butikker!!

Dra også til outletet LA ROCA VILLAGE! Der har de alle merkebutikker, polo, juicy, Michael kors!

Helene

09.04.2014 kl.14:22

Anbefaler å dra til outletet La Roca Village. Det er en svæær handlegate med mange merkebutikker. Selvfølgelig er det også ganske billig der. Hvis du spør i resepsjonen på hotellet du skal bo på så vet de hvordan du kommer deg dit. Ligger rundt 40 minutter utenfor Barcelona. Og det er helt fantastisk der!

09.04.2014 kl.14:31

en resturang du viiiirkelig burde dra til er boca grande! sinnsyk god mat+ utrolig fint intriør! det var et minne for livet. og hvis du drar dit burde du besøke badet! det er som et kongelig bad med svære lysekroner og skikkelig eksklusivt interiør! og ikke så altfor dyrt der heller;)

Maiken Møst

09.04.2014 kl.14:39

Anbefaler å dra til det store akvariumet med haier som svømmer rett over hodet på deg. Det ligger atmed ei kai, men husker ikke hva akvariumet heter da.

Ragnhild

09.04.2014 kl.14:40

Var der i fjor på denne tiden, er desverre ganske stor sannsynlighet for å nyte stranda, siden været er ganske dårlig vær.. Overskyet og massemassemasse vind.. Men får håpe at du får bedre vær, slik at du ihvertfall slipper jakke på stranda! Kosdeg!<3

Erica

09.04.2014 kl.14:45

Det er utrolig bra shopping som vs, Nike, f2, zara osv... Men se opp for lommetyver tanta mi ble frastjålet sekken sin når hun hadde den på ryggen!

09.04.2014 kl.15:21

Da jeg var i Barcelona, bodde vi i i La Rambla. Der er det mange ulike butikker å besøke;)))

09.04.2014 kl.15:22

Hei! Missunner deg masse...! Barcelona er en helt fantastisk by! Elsker kombinasjonen med strandliv og byliv. Jeg vil anbfale å dra å se på fungtenen, mye lys og musikk (tror den heter magic fountain)! Jeg vil også anbefale å dra til Park Güelle, en kjempefin park! (søk på google for mer info om parken)

Oda Henriksen

09.04.2014 kl.15:39

Hei, åh så heldig du er som drar dit!! Var der for noen år siden og det var virkelig fint.

Du bør besøke den kjente kirka Sagrada De Familia som er utrolig vakker, man kan også gå/ta heis opp til en av de høyeste toppene hvor det er utrolig fin utsikt. Ellers bør du oppsøke Gaudi-parken som var utrolig fin - hvertfall når det var fint vær :) - ser også noen har advart mot lommetyveri, det er noe du virkelig bør være obs på på spesielt undergrund og steder hvor det er masse folk - La Rambla!

Håper du koser deg masse!

Sunniva

09.04.2014 kl.15:54

Her er det akvariumet jeg skrev om litt lenger opp i kommentarfeltet...

https://www.google.no/search?q=akvarium+barcelona&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=rlBFU_qCMvD24QSn_ICABA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1279&bih=624#facrc=_&imgdii=_&imgrc=1lvQNzwcAPE7gM%253A%3BYHHNL88ABjhlZM%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252F1%252F17%252FTunnelaquarium_14-05-2009_15-54-09.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fsv.wikipedia.org%252Fwiki%252FAquarium_de_Barcelona%3B3872%3B2592

09.04.2014 kl.15:56

Var i Barcelona i sommer, og det er bare helt fantastisk der! Du bør glede deg:-)

Som mange andre, andbefaler jeg å besøke Sagrada Familia. Høres sikkert kjedelig ut, men når du kommer dit er det bare helt wow!! Den er enorm.. det er desverre veldig lang kø for å komme inn, pluss at det er veldig dyrt, men den er utrolig fin utenpå også da!

Ellers er det morsom å besøke magic fountain og piscines picornell (et basseng der det har vært ol) :-)

Emmelin

09.04.2014 kl.15:57

Var det Victoria secret i Barcelona ???

Plizz svar??

Caroline

09.04.2014 kl.16:15

smågater er greia!! vi spiste på tapeo da vi var der, helt SYKT god tapas!

Kristin

09.04.2014 kl.16:27

Hei! Jeg var i Barcelona i høst, og det er seriøst suuperfint der! <3 Når det gjelder shopping og restauranter følgte jeg tipsene til din kjære kunsine, Aurora <3 Jeg er helt enig med henne, og du burde prøve å få med deg disse, med mindre dere allerede har snakket sammen da..hihi :-)

Butikkene som jeg likte best var Zara, Blanco, Berska, Lefties, Stradivarius, Topshop, Pull&bear, Topshop og Mango ♥ Alle disse butikkene finner du stort sett overalt.

- Topshop, det er butikken jeg likte best! Den ligger i gaten carrer de bergara rett ved en starbucks. I samme gate ligger også mange andre butikker slikt som Mango, Sephora, osv.

- Diagonal mar mall, det er et 3 etasje kjøpesenter som er dødsbra. De har ALLE butikkene. Pluss nike, starbucks, og det er i dette shoppingsenteret primark ligger!

- Avinguda del portal de l'angel, det er en shoppinggate i sentrum med alle de beste butikkene! Det er mange skobutikker der hvor man kan kjøpe ekte converse til 300 - 400 kr. Den har to SVÆRE zara butikker og et av europas beste h&m butikker (den er driit kul) Ovenfor gaten rett ved parken er også et kjøpesenter med alle de dyre merkebutikkene og masse sminke. Der fikk jeg kjøpt litt fra mac og slikt.

Ellers så er det La rambla som er en veldig kjent gate i Barcelona men det anbefaler jeg ikke dere å være. Ingen spesielt brae butikker og bare dyre turist resauranter med dårlig mat.

- Frokost, vi hadde jo leilighet så vi laget oss frokost der av og til. Om ikke dro vi på starbucks. Ble jo veeldig usunt til slutt med frappechino og sjokolade muffins noen dager. Jeg er nemlig ikke så glad i ost og skinke smørbrød. Men så vi varierte mellom de to frokostene da! Pluss at vi kjøpte oss frukt et eller annet sted. Starbucks ble ofte lunsj også :-)

- Celler de tapas, her MÅÅÅ dere spise. Vår absolutt favoritt av alle restaurantene. Vi spiste her 3 ganger iløpet av 8 dager. Det er såå fint der og koselige folk! Bestill grilla biffen! (entrecote) og potato chips med saus på siden. Spiste det hveer gang. Ikke noe dyrt der heller.

- Taller de tapas, haha Spania er jo kjent for tapas! Så det ble mye av det. Denne restauranten ligger i "born" omerådet. Kjempe kjempe kjempe fint der. Spis sjokolade moussen! Den er heeaven. Når vi dro til Born så likte vi veldig å gå rundt å vandre for å se litt. Kjempe fint der på kveldstid og veldig bra stemning. Spesielt rett utenfor restauranten og gaten nedover der.

- Bilbao berria, dette var en kjempe stilig lunsj restaurant. Det var slik at du tok et fat, så bare valgte du alt du ville ha. Det var slike småe smakebiter av alt. F.eks 3 kjøttboller, mini brownies stykke, loffbit, mini porsjon av indisk, osv. Alt hadde en liten pinne stikket i. Så når du har spist opp så teller de pinnene og du betaler. Kostet 1.80 euro per pinne. Dit dro vi etter shopping i shoppinggata Avinguda del portal de l'angel som jeg skrev om lengere oppe.

- Circus, en av de fineste restaurantene i Barcelona. Vi dro dit den nest siste gangen. Det var døødsfint der og kjempe koselige folk. Maten var kjempe god. Til dessert måå dere ta sjokoladefondanten!

- Stranda, det er jo kunn en veldig lang strand i sentrumen til Barcelona. Det er aller aller finest på endingene av stranda! Altså på tuppen ved "hotell W", der likte vi oss best og dro dit hver gang (taxi) eller helt nederst. Om du shopper på kjøpeseneret Diagonal mar så er nederst på stranda rett nedenfor!

Boqueria Market:

Hit MÅ dere dra. Det er et svæært marked med masse fint. Her snakker vi ikke slike skitne marked der de selger tskjorter og drømmefangere. Men et kjempe stort og fint marked med masse smoothies og frukter til billig pris! Alt var bare utrolig stilig. Det ligger midt i La rambla gaten.

Håper du/dere får en superfin tur! <3

Ailin

09.04.2014 kl.16:36

Elsker deg Erica ♥ Gjerne titt innom bloggen min. aiilinf.blogg.no

09.04.2014 kl.16:39

La ikke aurora ut en guide om barcelona?

Thea

09.04.2014 kl.16:41

Det er helt nydelig å gå langs stranpromenaden og stoppe og kjøpe smoothie eller noe og bare rusle nedover, eventuelt leie sagway! Hvis dere skal inn i Sagrada Familia, vil jeg anbefale å bestille billetter på forhånd. Vi hadde tenkt oss inn dit, men det var 2 timers ventetid og over 30 varmegrader, så vi orket ikke. Tapas er absolutt til å anbefale. Ellers vil jeg bare si at Barcelona er en helt fantastisk by som har litt av alt. Sol, varme, shopping, masse turistattraksoner og kjekke spanjoler ;);) GLED DEG! Kos dere masse

09.04.2014 kl.17:10

amazing photoes *-* I like them . It inspirated me!:)

I invite you here:

www.anja-bloguje.blogspot.com

Have a nice day.

Hilde

09.04.2014 kl.17:27

Har aldri vært der, men har veldig lyst! <3

lil

09.04.2014 kl.17:57

Hei! Så gøy at du skal til Barcelona, jeg var der sammen med klassen min i høst, og vi bodde 50m unna La Rambla. Shoppingen i gatene rundt La Rambla er veldig bra, mye fine butikker, alt fra Zara, Levis, Topshop osv. Er også et

Serverdigheter: Sagrada Familia - helt enorm, og sinnsykt fin! Vi var på flere andre ulike serverdigheter, men vi var der en hel uke, så vi fikk tid til veldig mye. Men Sagrada Familia må du virkelig få med deg.

En god tapas restaurant er Bilbao Berria, ah, de hadde mye god mat det! NAM. Denne restauranten ligger ganske nært La Rambla, 10 minutter å gå kanskje?

KOS DEG PÅ TUR! misunner deg

Tina

09.04.2014 kl.18:14

Dra til Rierra Baixa, en gate med masse secondhand/vintage-butikker, kjempegøy! De har mange levisjakker og -shorts :) Den beste tapasrestauranten er Tapas 24, men der må dere kanskje vente et kvarter i kø for å få bord (det måtte vi). I det gotiske strøket ligger American Apparel, Adidas- og Nikebutikker, der er også mye gode restauranter. La Rambla er egentlig ganske kjedelig, ville ikke brukt for mye tid der, det er så mange andre smågater som er artige å gå i!

Liv Irene

09.04.2014 kl.18:23

Skal du med familie eller venninner? For utelivet i Barcelona er bare helt FANTASTISK! de har de beste klubbene jeg noen sinne har vært på! RazzMatazz er det utrolig, vi snakker åtte rom med forskjellige DJ som spiller samtidig, så det er bare å velge og vrake, du finner alltid noe du liker! Det er også helt fantastisk langs stranda om kvelden, klubbene der er utrolige! Og ikke minst Sutton, den mest ekslusive klubben du finner! Koster typ 60 euro å komme inn, men det er så vært det! Sies at hele Barcelona fotballaget fester der hver søndag :) Koos deg!

09.04.2014 kl.18:57

det er mye ran/stjeling i La Rambla så pass godt på vesken din! Du merker ikke at de tar noe siden de er veldig godt "trent". :)

Jenni

09.04.2014 kl.19:15

Reiser til barcelona senere i år, hadde vært topp om du lagde et innlegg om hva du opplevde :)

tapas er veldig populært langs strandparaden + at du må se den historiske kirken. I tillegg har de primark og nike (++++) :)

Elise

09.04.2014 kl.19:34

Du MÅ nesten besøke Camp Nou! Jeg var der, og det er en skikkelig opplevelse! Ellers er Magic Fountain en superduper fin plass som du MÅ bare besøke :D Du kommer ikke til å angre!

09.04.2014 kl.19:44

Kan du lage en barcelona guide når du kommer hjem igjen? Skal dit i sommer :D

Marie

09.04.2014 kl.19:52

Hei! Var i Barcelona i fjor og det er en utrolig fin by!

Bodde i la rambla og det er en veldig fin gate med masse boder og masse å se:)

Shopping:

Butikker du burde besøke er topshop, bherska, pull & bear, nike store og litt usikker men tror de har sephora også!:) og vanlige kjedebutikker (zara, hm osv...)

Turistattraksjoner:

En veldig fin kirke å besøk er Sagrada de familla! Høres kanskje litt lame ut , men den er utrolig fin! Bare veldig mye kø:/

Du burde også se på den flotte fontenen som har lysshow noen ganger! den er utrolig kul og se på!

Stranden er også utrooolig fin, og dere burde sitte på en cafe langs stranden og få servert tapas! det beste som finnes:)

Kos deg masse, det er en fantastisk by! <3

09.04.2014 kl.19:58

aah, heldig! var der i november og det var herliig. du finner alle de beste butikkene som topshop, sephora, berskha, strandivarius osv rett oppenfor la rambla i gaten som heter carrer de bergara (noe sånt). Det er i gåavstand hvis du bor sentralt. De har også en helt sykt stor og fin hm butikk i en gate som heter portal del angel elns. denne gaten er også veldig nærmt alt annet. også må du dra innom kjøttbasaren og forskjellige tapasresturanter i bakgatene rundt la rambla!!

haha jævlig til å forklare men det meste ligger tett mot la rambla, så er ikke vanskelig å finne frem hvertfall! + at det er et kjøpesenter lsom heter Diagonal mar mall som du måå dra innom - de har virkelig alt. Men dette kjøpesenteret ligger i kjøreavstand da

:))

09.04.2014 kl.20:00

Dra og besøk Camp Nou, hjemmebanen til FC Barcelona!

Anniken

09.04.2014 kl.20:16

Anbefaler av severdigheter: La Sagrada Familia, Park Güell(!!), La Pedrera og Parc de la Ciutadella! Da får man virkelig det det beste av Barcelona. Shopping - styr unna La Rambla, bare mye folk og lommetyver, mens sidegatene er mye bedre f.eks Av. Portal de l'Angel og Passeig de Gracia som ligger like ved La Rambla. Anbefaler og å gå rundt i gamlebyen og nyte atmosfæren og ikke minst ta turen innom matmarkedet man finner fra La Rambla - Mercat de La Boqueria! Ellers er jo stranden i Barcelona fin å gå innom :)

Johanne

09.04.2014 kl.20:22

http://www.lamaquinista.com/W/do/centre/inicio

Dette indkøbscenter har en masse fede butikker og er hyggeligt at være i. Dog ligger det i udkanten af Barcelona :)

Marie Harnes Håheim

09.04.2014 kl.20:30

Var i Barcelona nå i vinterferien, utrolig fin by! Det er veldig mange bra shopping ved Placa de Catalunya, som er "knutepunktet" i Barcelona. Placa de Catalunya ligger også rett ved La Rambla. Anbefaler å ta en av turistbussene som går fra Placa de Catalunya, for da får du se mye av byen :) I Placa de Catalunya/hjørnet av La Rambla ligger også Hard Rock Café, dit kan det være lurt å dra litt tidlig, pga mye folk.

Cecilie

09.04.2014 kl.20:31

Da jeg var i Barcelona så tilbrakte vi nesten en hel dag ved havnen, der er det utrolig koselig! I tillegg burde du ta en sånn sightseeing buss, den går opp til olympia hallen hvor det er fantastisk utsikt over hele byen! La Sagrada Familia er også verdt en titt, men det var utrolig lang kø for å komme seg inn der da jeg besøkte Barcelona. Camp Nou, fotballstadionen, er også utrolig kul og det er kult å ha sett den og hele området rundt egentlig!

L

09.04.2014 kl.20:42

Radison Blu hotel i Barcelona! Det är högsta byggnaden i staden och på översta våningen finns det en bar av glas varifrån man kan se hela Barcelona! Sedan finns det också en linbana vid hamnen/stranden nedanför la ramblan som är väldigt cool. :) Ha så kul!!

elise

09.04.2014 kl.21:01

er en sinnsykt god asiatisk resturant nede ved stranden som jeg dessverre ikke husker navnet på. skal dere ut bør dere prøve ut opium nede ved stranden. men ville først vorset på en bar (husker ikke navnet på de bra, men det finner dere sikkert ut av) oppe i byen. veldig god stemning på mange av barene før man drar videre til opium som sagt! tror også det er veldig gøy å ta en drink på toppen av hotell w som ligger på stranden. syns å huske at det var 20 år på noen av utestedene, men jeg var bare 19 og viste ikke leg, så tror det skal gå fint så lenge man smiler fint:) aner ikke om dere skal ut i det hele tatt, jeg så bare ikke noe kommentarer på anbefaling av utelivet, og tenkte at det kan jo hende at dere skal ut:) kos deg

Ingrid

09.04.2014 kl.21:26

Vi bodde i sitges som er rett utenfor Barcelona (1mil ca) der har de 18 strender som ligger vedsidenav hverandre, såå Koslii. Anbefaler utrolig mye å dra dit for å sole seg💁💁 håper du får en fantastisk reise❤️ Klem😘😘

Elise

09.04.2014 kl.22:02

La rambla er fint, og finner fort mange fine butikker, men de små bakgatene bak la rambla er enda finere :) Jeg vil anbefale å kjøre en sånn sigthseeingbuss, uansett hvilken rute er det en opplevelse for livet å bare sitte rundt der å se, og hoppe av og på hvert et sted :) Ellers så ville jeg også tatt tog ut til siktes (20-30 min med tog) - en utrolig koselig å fin by, homseby altså, men utrolig fint og slikt :)

Nora

09.04.2014 kl.22:30

var der ifjor sommer og du bør glede deg masse! dra på sephora, brandy melville og primark! bare søk på navnet på butikken og barcelona så finner du det men pass godt på vesken din fordi det er endel tyvel i barcelona i de store gatene. :)

Hedda

09.04.2014 kl.22:47

Dra å se magic fonten! Den er super fin! Det er en stoor fontene som sputer ut vann i mange forskjellige farger og den spiller også av musikk! :)

Silje Krokdal

09.04.2014 kl.23:46

Blir veldig glad om noen sjekker bloggen min, sizzi.blogg.no

Amalie Paulette

10.04.2014 kl.10:13

Åhh, var der med tanta mi som en konfirmasjonsgave, vi var på akvariet, var sykt artig! hadde ikke tid til å bade eller sole meg en gang da jeg var der i 3 dager. Kos deg! :)

MR

10.04.2014 kl.10:36

Hei! Noen Barcatips:

Shopping: jeg regner med at du vil shoppe litt. Som jeg har sett folk skrive så bør du holde deg unna La Ramblas butikker. Men det vil du skjønne når du kommer dit. Men i sidegatene til La Rambla derimot og en som går parallelt med hovedgaten finnes Stradivarius, Bershka, Shana, HM, Mango, Zara, Body Shop osv (disse butikkene går igjen overalt). I gaten opp mot Placa Universitat ligger også Topshop (samt de butikkene jeg har nevnt). Ikke langt unna La Rambla finner du Passeig de Gracia hvor du finner de samme butikkene men her finner du også de mer eksklusive butikkene (Michael Kors, Stella McCartney o.l). Noen skrev at du bør kjøpe deg metrokort: god idé! Rød linje + buss kjører ut til La Maquinista som er et kjøpesenter et godt stykke unna sentrum, men her finner du blant annet Forever21: en kjempestor butikk og alltid godt utvalg. Ellers ligger Primark på to steder i Avinguda Diagonal, det kan du google. Du har også et kjøpesenter på Placa Espanya (her har du mange gode restauranter på toppen og anbefaler Dim Sum i bunnen).

Sitghtseeing: Du bør få med deg Sagrada Familia. Det synes jeg er et MUST når du er i byen. Ellers kan du reise på Tibidabo som er et fjell over Barcelona. Her finner du byens beste utsikt. Om du er heldig så er også det lille tivoliet oppe (her må du google, det er ikke SÅ ofte det er oppe). Om du vil ha et alternativ til utsikt så bør du reise til Park Guell som ikke er så langt opp i byen. Om du vil få en god oversikt over byen bør du ta turistbussene, da får du også med deg det viktigste ved byen. Og så kan du hoppe av og på, på det du vil. Anbefaler også taubanen fra stranden (cirka ved W Hotel) og opp til Montjuic, det er ikke for de svakhjertetede. Ellers har du også dyrehagen i Barcelona. Den er kjempefin og er som et stort parkområde (jeg kan tilbringe hele dager her). Få med deg en av byens markeder. La Boqueria (i La Rambla) er som regel alltid oppe, men du har mange andre morsomme markeder. Om du vil bli kjent med byen: bruk beina. Jeg elsker å gå i byen og blir aldri lei (selv om føttene blir det, ta med gode sko!). PS: det finnes også mange andre måter å se byen på, man kan leie sykkel, dra på segway tours og kjøre helikopter.

Spisesteder: Som jeg tidligere nevnte jeg Dim Sum. Her får du alt du kan spise for under 10 euro til lunsj og under 13 til middag. Det er hovedsaklig asiatisk, men med et kjempegodt utvalg. Ellers vil jeg anbefale et sted som heter Foc. Det kan du finne på vei til stranden eller i byen. Anbefaler burgeren der, verdens beste om du spør meg. Placa Reial har mange gode spisesteder (paella og tapas). Se også etter tapasrestauranter i El Born. Ellers ville jeg ha holdt meg unna restaurantene i La Rambla (en god regel: et sted med bilde av maten og neonlys er aldri noe godt tegn).

Generelle tips: Jeg er i Barcelona nå og vi har vært kjempeheldige med været. Men husk at det fortsatt er april. Det kan bli kaldt om kveldene. Ta med en varm genser eller en god jakke slik at du ikke skal fryse når sola har gått ned. Det kan jo bli dårlig vær, men det ser bra ut fremover. Husk at du skal dit i påsken så det kan hende det er en del butikker som er stengt. Pass på vesker og verdisaker. Spesielt i de største turistområdene og steder med stor folkemengde.

Til slutt: KOS DEG I EN AV VERDENS VAKRESTE BYER. Skal innrømme at jeg er litt misunnelig.

Line

10.04.2014 kl.10:42

Du må dra å besøke Parc Güell, det er såå fint der!

Og ikke minst Sagrada Familia, og bruke metroen mye, den er så bra og lettvindt å komme seg frem med.

Sunniva

10.04.2014 kl.11:52

Åhh, heldige deg, det er en fantastisk fin by! Anbefaler deg å ta deg en tur på strand-promenaden om kvelden, det er helt magisk! Da jeg var der i fjor sommer gikk jeg og pappa kveldstur der hver dag, og kjøpte oss belgiske vafler med is og sjokoladesaus :D

Maren i Kansas

10.04.2014 kl.11:54

Ååå Barcelona er helt fantastisk! Jeg var der i høstferien, og må si byen har den perfekte blanding mellom strand og storbyliv!!

Dere må ta dere tid til å dra til Park Güell, for det er det fantastisk fint! Veldig mange drar også til Sagrada Familia. Jeg vil anbefale at dere drar og ser på kirken, men ikke gå inn i den - for det første er det ganske dyrt og uansett er det så mange turister at det er ikke så mye du får sett. OG det vil ta ekstremt lang til å komme jeg oppover i kirken pga all køen. Også må dere gå innom La Boqueria, den ligger midt på La Rambla, og der finner du maaassse frukt, smoothies osv. Så fint!!

Shopping: Prisene varierer litt, spørs hvor du handler. Jeg vil ikke anbefale å ta hele shoppingen på La Rambla, for der er det både dyrt og dårlig utvalg. Jeg vil absolutt anbefale å gå innom shoppingsenteret "El Corte Ingles" som ligger til høyre for Plaza Catalunya når du står øverst i La Rambla. Der er det flere etasjer, og hver etasje har hvert sitt. Så den ene etasjon er FUULLL av sminke, og da snakker jeg om alle merker du kan tenke deg. De aller fleste merkene har makeup-artister på sine egne stands, så de kan sminke deg og vise deg de gode produktene. Den neste etasjen mener jeg å huske var dameklær, men det var litt mer "eldre dame-stil" synes jeg og det var veldig dyrt, i og med at alt var merker. Jeg vil absolutt anbefale at dere drar dit pga. sminken (den etasjen hadde forresten også en del med vesker, og da snakker vi Michael Kors, Louis Vuitton osv). Vi fant ikke dette kjøpesenteret før den siste dagen vi var der, og der var litt kjipt. Så det er absolutt verdt å ta turen, i hvert fall for å bare gå rundt og se! Og forresten så bør du gå innom butikken Springfield (ligger blant annet øverst i La Rambla), de har såå masse fint!!

Mat: Jeg vil ikke anbefale å ta middagen i en Restaurant på La Rambla, der er det både utrolig dyrt og ikke veldig bra mat i forhold til i restauranter litt utenfor La Rambla. Det ligger så mange bedre, koseligere og billigere restauranter i sidegatene! Jeg vil også anbefale å spise italiensk is (litt ironisk men) øverst i La Rambla, for det er noe av det beste jeg noen gang har smakt!!

Vet ikke om dette hjalp så mye, men håper jo at det hjalp litt da. Kos deg MASSE i Barcelona, Erica!!! Jeg vet at du kommer til å få det helt fantastisk<3

Anonym

10.04.2014 kl.13:27

Har vært i barcelone tre ganger så har vel en del erfaringer å meddele. Men allerførst det viktigste og mest alvorige: Du kommer garantert til å gå i La Rambla (hovedgaten) og der kryr det av tyverier og serlig på turister. Når jeg var der la jeg ikke merke til dette, men pass godt på vesken din, turister er alltid et offer for det!

Shopping der anbefaler jeg El Corte Ingles som er et kjøpesenter typ Steen og Strøm i Oslo. De har nesten alt, ralph lauren, tommy hilfiger, sminke osv. Ellers er det en egen Michal Kors butikk, som jeg selv var innom. Zaraene er mye bbilligere enn i Norge og der er det også masse fint! Det er også et bra senter nede ved havnen, husker ikke hva det heter - men det er utrolig stort og behagelig (kjørlig) og har mye bra spistesteder fks starbucks og ben & jerrys.

Serverdighet du MÅ besøke, er Park Guell - på toppen er det helt fantastisk. Utsikt over hele Barcelona:) la Sa graada familia er også veldig fin - Gaudi er en fantastisk arkitet!

Kos deg masse - håper noen småtips som dette hjalp!

10.04.2014 kl.15:03

Du er nødt til å dra til fornøyelsesparken som ligger ganske nær eller i Barcelona!!! De har Europas høyeste, raskeste og lengste berg-og-dalbane!!!! Kjempe gøy!!!

Synne

10.04.2014 kl.16:32

Jeg var i Barcelona i påsken ifjor, og vi kjørte litt ut på landet og så små byer, og da dro vi langt oppe i et fjell (kjørte med leiet bil) og besøkte et munke-kloster! faktisk sykt innteressant og utrolig kult at alt var tatt vare på selvom det var flere hundre år gammelt. Black madonna er der, som er en kjent statue flere besøker. Jeg synes det var utrolig god ting å gjøre, tok kanskje en 45 min dit, og senere dro vi til en liten by med strand og resturant:)

Leah Andersen

10.04.2014 kl.17:37

Hei !! Jeg anbefaler å dra til en delfinpark!! Det er seriøst det beste jeg noen gang har opplevd! å svømme med delfiner ! Det er bare et MUST når du er i Barcelona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ane karene bukten

10.04.2014 kl.17:49

Åh du kommer til å elske Barcaa!! Var der selv i sommer, for en herlig by! Koselige mennesker, utrolig god mat og god service på resturangene, helt syyyykt med shopping og superfin strand! Det er flere strender der langs hele kysten men anbefaler å dra på strendene nærmest det store hotellet med en stor W på. (haha vet ikke hva det heter). Var på strendene på den andre siden den første dagen vi var der og der var det baaare masse ungdommer, drithøyt musikk og folk som røykte hasj. Men lengre bort var det mer "familievennlig", noen spilte såklart litt musikk her og der, men var ikke masse ungdommer som bråkte og røyket. Var mer beach volleyball, lunchsteder var veldig nærme og ikke minst DO (!!!!!). Den første dagen måtte vi gå sikkert 2 km for å komme til doene, haha.. Men de var dritekle da.. Så anbefaler å bruke doene på resturangene ellerno:D Men ellers butikker du bare må på er bershka, pull&bear, zara, topshop. Også anbefaler jeg faktisk å ta t-banen ut til et sykt stort kjøpesenter som heter Diagonal Mar, der har de bl.a primark også :D:D Vi var også å så på Sagrada Familia, men køen for å komme inn å se gikk sikkert to ganger rundt hele kirka, så vi dro derfra ganske fort. Også var vi på Camp Nou (men har to småbrødre + en pappa som er veldig fotballfans..... ikke like gøy for meg haha) Tok også en gondolbane(?) langt opp i fjellsiden hvor det var helt nyydelig! Så gikk vi ned til sentrum igjen og kom til det som kalles "gamle byen", der var det utrolig koselig, og man fikk mer følelsen av å være i syden og ikke i en storby. God mat var det også der:D Åh som jeg misunner deg, det som er mest perfekt med Barcelona er at det er både storby med shopping og i tillegg strand der man får sydenliv å avslapping:D

SOPHIIABEE

10.04.2014 kl.20:51

Pls check out my blog It would mean the world<33

M.ROCA

10.04.2014 kl.22:47

hi erica, my name is Meri and I'm from Barcelona. I'm going to recommend you some places. For go shopping you have to go to "Paseig de Gracia" there are to many shops the best one for me is Brandy melville, but there are a lot more, like pull, oysho, carolina herrera, MC Queen, chanel, Berska, zara that hire is cheaper than where you are. I also recomend you to go to Monjuic its really nice place to relax and see all Barcelona, and you can¡t come back without visit the market "la boquera". And thats all the other places like Sagrada familia, Tibidabo, barceloneta are very tourist. have fun!

Linnea

11.04.2014 kl.14:28

Camp Nou og Sagrada Familia er et "must" ! ;)

Maren

11.04.2014 kl.16:14

Pass på lommetyver, vi ble frastjålet veske, med pass, mobilen, ipad, bankkort, lommebok og alt mulig som lå oppi vesken. dette skjedde på flyplassen. anbefaler å holde på vesken eller hvis du har ryggsekk ha den foran på magen;) eller er det en nyyyydelig by! elsket butikkene og resturantene.

Karoline

11.04.2014 kl.17:12

Anbefaler La sagrada familia på det varmeste! Jeg trodde selv dette var en kjedelig turisattraksjon, men der tok jeg feil. Veldig flott, og man blir helt målløs av arkitekturen! :-)

Oda Karoline

11.04.2014 kl.19:34

Barcelona er heeeelt fantastisk! jeg var der sommeren i fjor, og jeg ble rett og slett helt forelsket - det er så mye og oppleve! La rambla er en fin start, men ettersom den er fyllt opp til randen med turister vil jeg heller anbefale shoppinggaten Avinguda del portal de l'angel som er rett forbi Hard Rock Cafe på toppen av La Rambla, de har seriøst alle butikkene! American Apparel, topshop osv kan du finne i noen sidegater rett ved. Hvis du først er i La Rambla vil jeg anbefale Boqueria Market som har ALT av matvarer, har aldri sett noe så kult før, maaasse forskjellige smoothies og frukt, sjokolade, godteri, kjøtt osv osv. Deretter kan du gå hele La Rambla til du kommer til kaien, her er det nydelige bygninger og en fin bro du bør gå over, på enden av denne broen er det et svææært senter som er veldig moderne og kult. Anbefaler og se på kirken La Sagrada familia som er et utrolig fint minne og ha med seg, hvis du virkelig vil se utsikten av Barcelona kan det være lurt og ta en drosje/buss til den gamle olympiastadionen, her er det en heelt syk utsikt - virkelig verdt det! Ellers er det utrolig fint og bare gå rundt, ettersom det er urbant og nydelige bygninger nesten overalt. Magic Fountain er veldig fint - her er det en fontene som spilles av etter musikk og har mange forskjellige farger. Det å bare se byen i seg selv er en opplevelse, ikke gå i turistområdene - prøv å få med deg restaurantene i sidegatene osv - det er så masse smaksopplevelser i Barca! Camp Nou, Parc Guell, Barri Gotic er også fine ting du bør få med deg :-) håper tipsene kom til nytte, god tur!

Oda Karoline

11.04.2014 kl.19:37

Torre Agbar og senteret Diagonal Mar er også bra!

Elena

11.04.2014 kl.19:40

Heisann! Jeg er i Barcelona så og si hver eneste sommer så er ganske så godt kjent i denne fantastiske byen. Jeg har en del plasser å anbefale. I spania har de mange shoppingsteder og Diagonal Mar Centre Comercial er et kjempe stort shoppingsenter med gode shopping muligheter. her er også flere butikker langs gatene. La rambla er noe du gjerne kan få med deg. Her er det utrolig mange forskjellige boder og skulpturer som kan være morsomme å få med seg. Playa de Barcelona er stranden i Barcelona og er en fantastisk nydelig strand. Dette er en flere kilometer lang sandstrand stappet med folk. Skal dere oppleve noe kjent med barcelona er Sagrada Famìlia en kjempe flott kirke som er super flott å se på. Av museumer og slikt har jeg vært hos et vitenskapsmuseum. Dette høres kanskje forferdelig kjedelig ut, men da pappa omsider fikk dratt meg med så synes både jeg og min 19 år gamle storebror var ganske gøy for noen år tilbake. Det kjente Picasso museumet har jeg ikke selv vært i, men har hørt at dette er virkelig flott. Noe du også må huska på mens då går i gatene er å se opp og studere husene. Her finner du masse forskjellig flott arkitektur. Beveger du deg utenfor byen så er det en liten by i nærheten som heter " Roca" . Her er det en outlet som heter " La Roca Outlet" Her er det helt drøyt. Det er en lang gate fullt av merkebutikker. Du får eksklusive merkeklær til en sykt billig penge. Her er blant annet Gant, Ralph Lauren, Ray Ban, Burberry osv.. Jeg kjøpte blant annet en Ralph Lauren skjorte til 50 euro, Det tilsvarer ca. 400 norske kroner. Og det er vel bare vinn,vinn,vinn?! Og selvfølgelig.. det viktigste av alt... PASS PÅ HÅNDVESKE OG LOMMEBOK!!! DET KRYR AV LOMMETYVER.

Kos deg masse på tur! håper jeg var til hjelp :)

Veronica

11.04.2014 kl.21:44

Så gøy, jeg skal også til Barcelona da. Reiser dit den 16 April :D Hvilket hotell skal du bo på? Ønsker deg en fantastisk påskeferie :D

11.04.2014 kl.22:27

Det er et kjøpesenter som heter La Maquinista, som ligger 40 min unna byen med buss, men det er et utrolig fint senter. Mange fine butikker som ikke er så dyre, men også noen litt dyrere butikker, og senteret i seg selv er veldig fint. Der er blandt annet Forever 21 og Hollister som jeg ikke tror er andre steder i Barcelona.. Utenom det anbefaler jeg stranda, har hørt at det er veldig fint være der nå, og en gate som heter Passeig De Gracia, der er de dyre merkbutikkene (marc Jacobs, Chanel, Louis Vuitton, osv osv). Kos deg masse, masse, masse!!!

12.04.2014 kl.10:02

Det er utrolig koselig der! Det er et stort shoppingsenter som heter El Corte Ingles. Den ligger i enden av Las Ramblas. Anbefaler veldig å dra dit! Det er ikke så butikker, men boder. I 2.etasje er det mange boder/stands med alle mulige sminkemerker( Dior, BobbiBrown, Benefit, RIMMEL, Mac ++) i 3. Og 4. Er det bare merkeklær og sko!

Bare noen minutter fra senteret er det en gate med mange merkeklær! (channel, Murberry ++) diagonal Mar venter anbefaler jeg også! Veldig stor senter med mange butikker( Sephora, Primark, Bershka, Pull and Bear ++)

Kos deg masse!

Aurora

12.04.2014 kl.14:02

du Måå besøke tapas stedet Cal Pep hvis du liker fiskemat, men da er det best å bestille bord elns. det området der resturanten ligger er også veldig fint :)

Elin

12.04.2014 kl.14:07

Hei, jeg kom faktisk hjem fra Barcelona igår. Var der sammen med klassen, du kan se bildene vi la ut på instagram for å se hva i opplevde. Vi har egen hashtag så det er bare å søke på: barcaromsdal.

Vi bodde på Andante hotel, som ligger en gate bortom la rambla. Det er mange "innkastere" i den gaten, og ikke akkurat noen resturanter å anbefale der. men det er flere resturanter bortom la rambla som er mye bedre. Det finnes også mye shopping muligheter. På toppen av la rambla kan du gå til venstre hvor du finner: Zara, pull&bear, Bershka(elsker den butikken) og ikke minst har dem topshop på andre siden av veien når du går bortover veien der.

Jeg anbefaler sterkt å ta sightseeing buss, vi gjorde det å så det beste av Barcelona. Camp nou, La sagrada Familia og mange parker og mye annet. Vi stoppet blant annet på camp nou som jeg anbefaler sterkt, et minne for live. Du bør også dra innom L´aqvarium, dette koster vell 20 euro for å komme inn. Her får du gå inn i en "boble" hvor fisker, haier osv svømmer over og ved siden av deg.

Jeg anbefaler også kjøpe senteret Diagonal Mar, som har noe av de fineste butikkene. Du bør også dra på den utrolig fine stranden der. Vist du fortsetter å gå videre ved l´aqvarium et stykke ser du den utrolige stranden. utrolig verdt gåinga.

Jeg og de andre i klassen, ble fort solbrent! så husk solkrem, vi hadde ikke med.

Du burde glede deg, det er en fantastisk by, og jeg vil rett og slett dra dit med en gang igjen. Vi var der i fem dager, mandag til fredag og jeg fikk se hele byen noe som er utrolig bra. Jeg kommer helt sikkert til å dra dit igjen.

GOD TUR!

12.04.2014 kl.15:56

Et bra shoppingtips er El corte ingles, der måå dere innom

12.04.2014 kl.17:02

Skal til Barcelona i sommer og har funnet et outlet som heter La RocaVillage :) Det ligger litt utenfor Barcelona og selger merker som Gant, Michael Kors, Juicy Couture, Nike, Ray Ban, Tommy Hilfiger, Starbucks, Escada & mer :)

12.04.2014 kl.22:57

anbefaler camp nou!!

13.04.2014 kl.02:06

Dere bare må dra på en resturant mitt i sentrum av la rambla ! husker ikke helt hva den heter men den er fancy også er det et rødt eple som logo (tror jeg) begynner på noe med p (tror jeg) haha:) Prøv chicken goujon. Nam Nam Nam<3

Erle Valset

13.04.2014 kl.15:47

Hei!

Var i barcelona med familien min i påskeferien for 2 år siden. Hvis du vil se noen severdigheter så må du sjekke innom et utstillings hus til arkitekten Gaudi. han har designet et strot hus som ser ut som et eventyr land inni. Det er kjempe spenndene å gå å se på. Masse kule rom. det er blant annent en dyrepark med delfin opptreden. kjempe morsomt å se på. Også er det et sjokolade museum, hvor man får vite historien om sjokolade og masse sjokolade statuer. Du må prøve tapas hvis du er der. det sier jo seg selv. og jogge eventulet gå langs promenaden ved vanne. er en fin tur. det er også mulighet for å bade. kos deg

Erika

13.04.2014 kl.23:04

Ååå, nydelige Barcelona!<3 Var der selv i fjord...såå fint! <3

Om du vil ha ein virkelig fornøyelsespark...kan jeg på det aller sterkeste anbefale ¨Port Aventura¨, beste parken jeg har vert i i mitt liv! Dette er en stooor park, med bergogdalbaner med blant annet 72 meters fall + maasse annet forskjellig for absolutt alle ;) Google parken, så får du opp masse forskjellig :)

Hvis du elsker berg og dalbaner slik som meg...kan jeg virkelig anbefale Shambhala, Dragon Khan og Furius Baco! Dette er en så stor park at du må være der i en hel dag for å få med deg alt.

Nyttig info som er greit og vite: Om du går til Port Aventura, pass deg for folkene som går langs hele veien opp mot porten og også virrer rundt der...de spør som regel om du har billett, og hvis du sier nei, så prøver de og selge deg et eller annet dritt. Dette gjør de som regel rundt om i hele Barcelona, men møter du på noen så bare si at du allerede har, så stikker de. Vi sa nei, vi, så det endte med at han ene fulgte etter oss som en klegg og maste, og ga seg ikke uansett hva vi sa...så brølte jeg til slutt nei i trynet på han, og da stakk han, hahah :P Men det er en helt nydelig park, og den er verdt og besøke :)

Utenom så ønsker jeg deg en god tur...uansett hvor du velger og dra! <3

Pass deg for lommetyver, vi ble ikke frastjålet noe...men de er heelt ekstreme på det i Barcelona

Vendela

14.04.2014 kl.14:38

I høst var jeg på et veldig bra shoppingsenter i Barcelona! Der var det forever21, zara, hollister, så tror jeg de også hadde primark der (eller så var det på et annet senter). Uansett, det senteret heter isåfall La Maquinista Shopping Centre. Det var utrolig stort med mange fine butikker! Anbefaler dette senteret på det sterkeste, likte det mye bedre enn gå i butikkene i La Rambla. Jeg fant også Brandy Melville i La Rambla, der har de så utrolig mye søtt! Håper du koser deg kjempemasse mens du er der, det er en utrolig fin by <3

Marta

14.04.2014 kl.23:22

For going shopping Passeig de Gràcia is the best. There you find actually everything Brandy Melville, Zara, Bershka, Stradivarius etc. There's also a Topshop if you turn left from Plaça Catalunya in a street that is called "Pelayo". If you have time you can go to la Maquinista, where there's also Forever 21 and Hollister.

Sofia

15.04.2014 kl.13:38

Hei, var i Barcelona i fjor sommer og det var sykt fint! Var kjempe heldig med været og severdighetene! Du må gå på den store shopping gaten kalt Placa Catalnya, der har de alle butikkene og de beste merkene. Da jeg var der bodde jeg i Lloret del mar, som ligger i Costa Brava. Hvis du følger kysten oppover mot Frankrike, lover jeg deg at det finnes mange hemmelige strender i stedet for sånne store plagsomme turist strender. Der jeg var kunne man snorkle og kjøre sånn undervannsbåt inn i hulene som jeg synes er mye morsommere enn store folksomme strender. Jeg og familien min dro på små "Getaways" til disse strendene og det føltes ut som om vi var i Pirates of the Caribbean, det var utrolig vakkert. Håper du koser deg masse Erica og at du får det like fint som jeg hadde det!

Anna Sofia

15.04.2014 kl.21:48

Åh Barcelona har SÅ mye å by på. Shoppingen er faktisk veldig bra, alt av kjøpesentere til de perfekte gatene med alle slags butikker du kjenner til. Det er verdt å ta en tur med turist buss (de med to etasjer) og sitte oppe, man får virkelig sett byen. Arkitekturen er fantastisk. Jeg var i Park Güel, den er utrolig fin, alt fra ville papegøyer til blomster. Ta turen dit om du vil se en vakker park! Besøk også den syngende fontenen, den er utrolig å se på. En trivleig by jeg vil tilbake til, kos deg masse !

Pernille

15.04.2014 kl.21:58

Du må gå på Brady melville:)
Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017
Designet er laget av Silje Lien
hits